Economia

Samar't amplia la fàbrica de Vilafant i obrirà aquest any una planta al Brasil

L'empresa, dedicada a fer en plaques de matrícula, preveu créixer un 20% la facturació aquest 2012

Impulsa les exportacions a França i a Alemanya

L'empresa Samar't, especialitzada en producció de plaques de matrícula, amplia la fàbrica de Vilafant, i preveu obrir aquest any una nova planta al Brasil. L'empresa produeix actualment nou milions de plaques l'any i tot la baixada de vendes del sector de l'automoció a l'Estat espanyol i per tant es matriculen menys cotxes i motos preveu créixer un 20% la xifra de negoci aquest 2012, impulsant les exportacions. Actualment, l'empresa té presència a 60 països de l'arreu del món –el darrer que ha incorporat és el de Mònaco–, però enguany centrarà el seu creixement prioritzant les exportacions als mercats francès i alemany, on ja hi ven.

La seu que l'empresa té a Vilafant ocupa en aquests moments 17.000 metres quadrats. “Però ara per créixer en producció necessitàvem les instal·lacions més grans”, va explicar ahir el director de màrqueting de Samar't, David Mallén. És per això que l'empresa ja ha iniciat les obres per ampliar la superfície, construint una nau de 3.000 metres quadrats al costat de la seu. La nova nau suposarà incrementar la plantilla actual, amb cinc persones més.

Els projectes de l'empresa, però, no es queden aquí, perquè, segons Mallé, ja tenen sobre la taula un projecte per doblar la superfície de les seves instal·lacions i que suposarà ampliar l'actual plantilla –de 150 persones– amb 30 treballadors nous.

Pel que fa al Brasil, l'empresa ja ha tancat el tràmit de les homologacions i “aquest mateix any” iniciarà la construcció d'una nova planta “que permetrà externalitzar la producció”. A més, en breu, Samar't, també preveu obrir una segona planta a l'Índia, tot i que, com va explicar el director de màrqueting, en aquest cas el projecte va més a poc a poc per qüestions de burocràcia amb el govern del país asiàtic.

Samar't va tancar l'exercici facturant 30 milions d'euros. Actualment, la capacitat de producció màxima a les seves instal·lacions se situa entre 12 i 13 milions de plaques de matrícula. L'empresa es caracteritza per innovar i incorporar noves patents a la seva llista de productes. Entre les darreres, ja ha començat a introduir plaques de matrícula de plàstic metacrilat.

LA XIFRA

3.000
metres quadrats
és el que fa l'ampliació que l'empresa Samar't està construint annexa a la seu de Vilafant.

Quatre milions de plaques a França

França és el principal mercat de l'empresa Samar't. Només l'any passat van vendre-hi quatre milions de plaques de matrícula cosa que situa l'empresa empordanesa en el segon lloc del rànquing de vendes de plaques de matrícula d'aquell país. “Aquest any volem créixer encara més i, sobretot, consolidar la presència a Alemanya”, va dir el director de màrqueting.

Per fer això, l'empresa s'ha de redistribuir i treure de la planta actual tres línies de producció i les traslladarà a la nova nau annexa que està construint, on centralitzarà totes les comandes amb destí a aquests dos països europeus.

Les plaques de matrícula plaques de matrícula representen per a Samar't el 85 per cent de tota la producció que surt de la factoria. Tot i això, l'empresa també fabrica altres productes, com ara armilles refractants, plaques de gual, triangles, i fins i tot fanals i bústies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.