Economia

BAIX EBRE

La campanya de la tonyina s'inicia amb abundància de peix

El sector sosté que hi ha exemplars a pocs metres de la costa de l'Ametlla de Mar

Té un mes per assolir la quota

La flota tonyinaire del sector d'encerclament enllesteix avui els darrers preparatius a les embarcacions per sortir aquesta mitjanit del port de l'Ametlla de Mar. Tenen un mes exacte per aconseguir la quota pesquera assignada per l'ICCAT (l'organisme internacional que regula la pesca de túnids), i, en cas que aconsegueixen aquesta quota abans, hauran de retornar al port i donar per tancada la campanya. Una situació que és molt probable que es produeixi, segons el sector. “Hi ha abundància de tonyina roja. Les embarcacions de Marroc han assolit en només tres dies la quota”, ha explicat el director general del grup Balfegó —que es dedica a la pesca, engreix i comercialització de tonyina—, Juan Serrano. En aquest sentit, s'han vist moles de tonyina a només 100 metres del port de l'Ametlla de Mar.

Pel que fa a la quota de les embarcacions de l'Ametlla que subministren tonyina a les granges de Balfegó, és d'unes 400 tones, a les quals se n'afegeixen 300 més de la flota francesa. I a més, l'empresa tonyinaire negocia amb altres embarcacions franceses la compra de la seua pesqueria per quan amplie la capacitat de la granja d'engreix. Una capacitat que és de 1.000 tones i si el govern aprova la seua petició passarà a 1.250 tones. “Hi ha estudis científics que proven que les nostres instal·lacions han generat biodiversitat i més abundància de peixos”, ha dit Serrano. Per contra, la Confraria de Pescadors de l'Ametlla ha demanat un informe sobre l'impacte ambiental de les instal·lacions de Balfegó.

El jutjat arxiva la querella

El jutjat de Tortosa ha arxivat la querella criminal per injúries i calúmnies que el grup Balfegó va presentar contra la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar pel bloqueig del port i la penjada de cartells per reclamar-los un deute que Balfegó no reconeix. Segons el jutge no hi ha delicte. Amb tot, el grup Balfegó va presentar ahir recurs a l'arxiu, acompanyat d'un ampli recull de notícies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.