Economia

Morella destaca com a municipi per a l'ocupació durant la crisi

Un estudi de la Universitat Complutense de Madrid situa a Morella, Albocàsser, la Vilavella i Les Coves de Vinromà com els quatre municipis de Castelló que millor resistixen la crisi

Un estudi del grup d'investigació Geografia Operativa, de la Universitat Complutense de Madrid, dirigit per Jesús Tebar, situa a Morella com un dels municipis de tot el país que millor resistixen la crisi. El treball es titula “Millors municipis per a l'ocupació durant la crisi” i analitza distintes variables com la taxa de desocupació, els sectors econòmics de futur, la contractació indefinida o la gestió municipal de més de 8.000 localitats. Els únics quatre municipis de la demarcació de Castelló que es cita a l'estudi són Morella, La Villavella, Les Coves de Vinromà i Albocàsser.

L'estudi analitza distintes variables econòmiques. En primer lloc, concedix una gran importància la taxa de desocupació i exclou de la investigació a aquelles localitats que tenen una desviació de +0,5 sobre la mitjana de la Unió Europea (10,2%). A més, s'han tingut en compte els sectors generadors d'ocupació en la localitat entre desembre de 2009 i el mateix mes de 2011 i els contractes indefinits celebrats en 2009. A més d'estes variables relacionades amb l'ocupació, també s'han analitzat els comptes públics sanejats, ja que un ajuntament amb un balanç equilibrat dels seus comptes es considera un pagador fiable i un potencial inversor en el futur, tal com s'extrau de la investigació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.