Economia

ramaderia

Volen accions per assegurar Can Feliu

SI ha adreçat una pregunta parlamentària al govern interessant-se pel futur de l'empresa

Solidaritat Catalana per la Independència de Girona ha adreçat una pregunta parlamentària al govern de la Generalitat per interessar-se pel futur de l'empresa Can Feliu de Campllong. Aquesta explotació lletera, una de les principals explotacions lleteres de Catalunya i reconeguda en l'àmbit europeu, “necessita el suport de l'administració” perquè actualment es veu amenaçada per un marc legal en què dominen “l'abús dels monopolis espanyols i una legislació que deixa en la indefensió més absoluta els productes catalans que ofereixen qualitat i proximitat dels seus productes als seus clients”. “Els nostres petits productors no poden esperar que Catalunya sigui independent per aconseguir un marc que atengui les seves necessitats. Iniciatives com les de Can Feliu requereixen solucions ja per assegurar la seva supervivència”, va assegurar ahir a través d'un comunicat el diputat per Girona de SI, Toni Strubell que va indicar que en l'actual marc espanyol, marcat “pel neoliberalisme i la desatenció a la petita i mitjana empresa, hi ha una deficient regulació del mercat”. Això fa, segons Strubell, que les compa-nyies envasadores “tinguin una posició de control que els permet escanyar els productors”. SI indica que la Generalitat ha d'apostar pel consum de proximitat i donar suport a les cooperatives i a les petites explotacions amb polítiques clares que apostin per la qualitat, els llocs de treball associats amb la indústria pròpia i els productes de la terra.

Preus baixos

El sindicat JARC-COAG es va reunir dijous amb el ministre d'Agricultura, miguel Arias Cañete per demanar que s'actuï davant la situació que s'ha provocat en el sector lleter amb un moviment injustificat a la baixa dels preus de la llet en origen i un increment imparable i “especulatiu dels preus dels pinsos que arrossega a la ruïna els ramaders”. Des de JARC-COAG es considera que no n'hi ha prou amb un acord voluntari de bones pràctiques comercials entre productors, industrials i distribució, sinó que “cal posar ordre en l'actuació posició de domini de la gran distribució i millorar les condicions de preus als ramaders”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.