Economia

empresa

Les verdures de Llers tornen als restaurants

L'esforç i l'empenta han fet possible que l'empresa dedicada a produir microbrots (fulles petites de verdures, com ara enciams i plantes aromàtiques) de Llers, Can Garús, torni a vendre a restaurants de primer nivell, tres mesos després del gran foc de l'Empordà. Ho han aconseguit en un temps rècord i superant la principal dificultat, el finançament.

La batalla, però, encara no està guanyada, ja que l'asseguradora no els ha pagat els desperfectes i ni tan sols els ha donat una xifra estimada de les pèrdues. “Hem arribat fins on hem pogut amb els recursos propis, però ara falten inversions que no ens atrevim a fer fins que no ens donin els diners de l'assegurança”, reconeix amb impotència el propietari, Aleix Dalmau.

Tres mesos després del foc, l'hivernacle de 1.600 metres quadrats està restaurat parcialment –li falta el sistema de calefacció– i des de fa unes setmanes torna a produir microbrots, concretament un total de 17 varietats –en cultivaven 27 de diferents– i faltaria completar-ho amb les aromàtiques i les culinàries que confien tenir d'aquí a un mes. Segons Dalmau, “ara tenim allò just per treballar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.