Economia

La vida social

La ratafia que fa créixer un poble

Any rere any, Santa Coloma de Farners s'omple de visitants per conèixer les últimes novetats i tastar aquest licor de nous i herbes

Un total de 177 ratafies casolanes es van presentar al concurs per escollir-ne la millor

Bunyols, trufes, melmelada, mel, torrons, raviolis i tallarines, xocolata... Tot, amb ratafia. La gama de productes alimentaris que inclouen ratafia creix any rere any a la Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners, que enguany ha arribat a la 31a edició. A banda, és clar, els diferents productors d'aquest licor que exposen els seus productes a la carpa situada a la plaça Farners, on hi havia una vintena d'estands. A fora, al carrer, 140 paradetes més de productes artesanals, que han conviscut amb exposicions diverses, activitats paral·leles i un bullici de gent amunt i avall pel poble durant el cap de setmana.

La ratafia mou nombrosos seguidors, i si no, no s'explica com al concurs del 2012 s'han arribat a presentar fins a 177 ratafies casolanes. El jurat –format per Josep Roca, del Celler de Can Roca, Xavier Codina, de Ratafia Russet, Àngel Portet, de Ratafia Raiers, Frédéric Galtier, de Desembolic, i Joan Pujades, de Mas de la Caçadora– no ho va tenir fàcil, però finalment es va decantar per donar el primer premia a Damià de Aguirre, de Sarrià de Dalt, el segon a David Ruiz, de Sant Hilari Sacalm, i el tercer a Imma Calderón, de Santa Coloma mateix. Els premis van ser lliurats ahir al migdia enmig del bullici a l'escenari on, per segon any consecutiu, s'ha celebrat el Ratafiàrum, un espai on es troben la gastronomia, la cultura, la creativitat i els sentits.

Una concentració de caravanes i la primera cursa de muntanya, amb 400 participants, han estat les novetats de la fira d'enguany que, sense cap dubte, té la ratafia com a estrella de la festa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.