Economia

“Molta feina arriba del Magrib i Turquia”

“Amb el pasdel temps, molts s'han adonat que l'experiència asiàtica no ha estat tan fantàstica”, afirma Laura Ortiz

Laura Ortiz forma part de la segona generació de l'empresa familiar Tèxtil Ortiz, que té una planta de teixits artificials i sintètics per a folreria a Santa Perpètua de Mogoda, la qual dóna feina a cinquanta persones. “En l'última dècada, tothom ha volgut viure l'experiència asiàtica i, amb el pas del temps, molts s'han adonat que potser no ha estat una experiència tan fantàstica”, explica Ortiz. Encara que reconeix que al principi els costos d'enviar la producció al sud-est asiàtic eren força competitius, també admet que amb el temps han aparegut diversos handicaps que dificulten l'estratègia. “S'ha de viatjar amb assiduïtat, necessites idiomes i un bon equip de professionals, a banda de cartes de crèdit, que ara no són fàcils d'aconseguir”, enumera la responsable d'aquesta empresa. “Al final ha aparegut la competència de la mateixa Xina, que ha fet augmentar la producció i, amb això, els preus s'han elevat i ja no són tan competitius”, hi afegeix.

Amb una demanda del mercat espanyol i la zona euro decreixent, Tèxtil Ortiz va decidir fa deu anys buscar negoci a l'àrea del Magrib, Turquia i els països de l'est d'Europa. “Aquesta estratègia, juntament amb una modernització de la maquinària i una aposta per professionals ben qualificats, ens ha permès continuar”, afirma. La relocalització de Tèxtil Ortiz ha arribat gràcies a la zona del Magrib i Turquia. “Estem experimentant un augment de les comandes d'aquesta àrea, que a l'hora es veu beneficiada per un retorn d'aquest tipus de teixits que abans es feien al sud-est asiàtic”, diu Ortiz. Una renovació constant per adaptar-se als continus canvis de la demanda, la rapidesa a l'hora de servir les comandes i la proximitat geogràfica a aquesta zona han estat clau perquè Tèxtil Ortiz es beneficiï del retorn de la producció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.