Economia

“Deslocalització volia dir canviar el vestit”

“Treballemd'una manera quasi artesanal, perquè la meitat dels vestits són personalitzats”, diu Jesús Díez

No totes les empreses del ram tèxtil han experimentat el fenomen de la deslocalització i, si s'escau, ara el de la relocalització. Un bon grapat de firmes han continuat amb el seu sistema productiu a Catalunya o el mercat espanyol, descartant al seu dia el trasllat de la producció a països més barats. El grup Jesús Peiró, que dissenya i confecciona vestits de núvia des de fa 25 anys, és una d'aquestes empreses. “Tots els nostres vestits de núvia es fan íntegrament a Espanya, perquè el nostre procés de fabricació està condicionat per una manera de treballar que és quasi del tot artesanal”, assenyala Jesús Díez, fundador i propietari de la firma de Viladecans. Jesús Peiró va vestir l'any passat més de 4.500 núvies i, malgrat produir totalment en tallers de l'Estat, el 60% de la seva facturació prové de l'exterior.

“Per descomptat que al seu dia ens vam plantejar dur la nostra producció a altres països, però ens vam adonar que les conseqüències d'una decisió com aquesta farien canviar el nostre producte”, sosté Díez. La singularitat i la qualitat són dues de les principals característiques del producte que va fer arrelar Jesús Peiró a Catalunya. “La nostra filosofia de treball ens obliga a controlar tots i cadascun dels processos necessaris perquè un vestit de núvia tingui la qualitat que busquem, i encara més si tenim en compte que el 50% dels vestits que fem són personalitzats”, afirma Díez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.