Economia

empreses

Pernils catalans sense imatge espanyolista

El clúster Innovacc vol promoure la marca Pirineu i Barcelona

Mas ha elogiat que fa molt amb pocs recursos

La comercialització d'un pernil curat i d'altres productes carnis amb la marca Pirineu Català i la marca Barcelona és una de les propostes que es van posar ahir sobre la taula en el marc de l'assemblea extraordinària del clúster de l'Associació Catalana d'Innovació del Sector Carni Porcí (Innovacc), que es va fer a la sala El Torín d'Olot i que va clausurar el president de la Generalitat, Artur Mas. El nou producte permetria als productors de pernil curat catalans –en fan més de la meitat dels que es produeixen a l'Estat espanyol– fer front a la competència dels transformadors carnis alemanys, francesos i espanyols. I, en aquest últim cas, a més possibilitaria desmarcar el pernil curat català de la imatge espanyolista que sol tenir. En aquest sentit, el vicepresident del clúster, Xavier Espuña, va animar els qui en formen part a buscar la col·laboració, malgrat l'esperit de “competència ferotge” que hi ha. Un esperit que els ha fet “antifràgils”. “No tots ens podem equivocar”, va dir, tot recordant que el sector és un ascensor social.

El clúster carni Innovacc aplega 52 empreses del sector carni gironí i osonenc i 17 institucions, entre altres les universitats de Girona i Vic. Aquest conjunt d'empreses, majoritàriament petites i mitjanes, donen feina a més de 100.000 treballadors. Actualment, l'ens està treballant en un total de 72 projectes d'innovació, onze dels quals ja implantats.

Artur Mas va destacar el dinamisme de la indústria càrnia catalana i va remarcar el paper cohesionador que té en l'àmbit territorial. “El país ha d'avançar, però no només des de Barcelona, des del cap, sinó tot el cos”, va indicar. Mas hi va afegir que Innovacc ha fet molta feina en poc temps i amb pocs recursos, i va afirmar que era una bona medicina per al país. “Molts i junts podem fer molt, i amb poc podem fer molt”, va insistir.

Mas, que va acabar dinant amb els qui van participar en l'assemblea d'Innovacc, va posar aquest clúster carni i altres exemples, com ara la recent suma de sinergies de les universitats de Vic i Manresa per valorar tot allò que s'ha fet fins ara, i va demanar que s'evitin les capelletes i la confrontació interior al país.

El nou castell de Palol de Revardit

El president de la Generalitat ha inaugurat la reforma del castell medieval de Palol de Revardit. L'obra, que ha costat 687.160 euros, ha estat cofinançada amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional i servirà per revalorar l'entorn del riu Revardit, fomentar la cohesió territorial i reactivar l'economia de la zona. El projecte pretén potenciar el riu Revardit i el castell medieval, fomentar la cohesió territorial entre els diferents veïnats dotant de nous usos el castell i l'espai entre muralles i millorant la comunicació no motoritzada a partir de l'adequació de la xarxa de camins tradicionals. D'aquesta manera, es preveu reactivar l'activitat econòmica del municipi amb activitats amb el castell com a element central.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.