Economia

Tavernes ha sol·licitat mig milió d'euros per al taller d'ocupació

Una trentena de persones desocupades del poble podrien beneficiar-se d'aquesta iniciativa durant tot un any

L'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, des de l'Agència de Desenvolupament Local de la regidoria de Foment, ha elaborat un projecte de taller d'ocupació per a adherir-se a una convocatòria de la Conselleria d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació.

El projecte elaborat pretén revaloritzar els recursos turístics naturals de Tavernes de la Valldigna. Este projecte està dirigit a desocupats de llarga durada de 25 anys o més anys d'edat que tinguen especials dificultats d'inserció laboral i estiguen en situació de risc d'exclusió social.

El nombre de veïns de Tavernes que es podran beneficiar d'esta subvenció de 500.000 euros demanada a la Conselleria pot arribar a 30. Estes persones estarien treballant i formant-se durant un període d'un any.

L'Ajuntament de Tavernes va acordar la passada sessió plenària aportar una quantitat de 10.000 euros en concepte de compra de material.

Es un projecte molt important per a Tavernes, ja que comportaria una inversió total de mig milió d'euros. Es parteix de la base de considerar els recursos naturals com a factor de desenvolupament turístic, alhora que es busca una conciliació entre el turisme i el medi ambient.

La durada del taller d'ocupació serà d'un any, dividit en dues fases de 6 mesos, des del dia 30 de desembre d'enguany fins al 29 de desembre de 2014. Els cursos s'impartiran en l'escoleta de la Sardina, en la platja de Tavernes, i com a principals objectius preveu afavorir l'ocupació de persones aturades, realitzar obres o serveis d'utilitat pública i d'interés social, contribuir a l'activació del desenvolupament de la ciutat i al manteniment i valorització dels espais naturals susceptibles d'explotació turística, com ara sendes, rutes i àrees recreatives, entre altres.

Hi haurà tres especialitats formatives: control i protecció del medi natural, jardineria i restauració del paisatge, i interpretació i educació ambiental. Els dos primers van dirigits exclusivament als aturats de llarga durada amb risc d'exclusió social i escassa o nul·la formació professional.

La tercera especialitat va destinada a un total de 10 persones desocupades que tinguen una mínima formació, però sense qualificació professional especialitzada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El Sabadell demana més concreció a l’oferta de compra del BBVA

barcelona

Pronovias redueix l’ERO a 64 persones i evita la vaga

Barcelona
economia

El TJUE avala la macrodemanda contra cent bancs per les clàusules sòl

barcelona
economia

L’Ajuntament comprarà un edifici al Raval per destinar 8 pisos al lloguer social

Barcelona
economia

El CTESC alerta que l’habitatge és el “principal problema social” i exigeixen accions “imaginatives”

barcelona
economia

Lleida-Alguaire estrena un node 5G per millorar la cobertura i la connectivitat de les empreses

Alguaire
economia

Catalunya supera per primer cop els dos milions de turistes estrangers en un mes de maig

barcelona

Refundar: família empresària Fisas-Guixà

conseller de famílies empresàries

Girona assoleix un nou rècord d’ocupació aquest juny

girona