Economia

Tavernes ha demanat una rebaixa del valor cadastral dels habitatges

L'Ajuntament de Tavernes està treballant des de fa quasi 2 anys en rebaixar 4 impostos directament vinculats amb l'IBI: reducció del valor cadastral, la plusvàlua per transmissions, l'impost de la Renda i l'impost sobre el Patrimoni

L'Ajuntament de Tavernes està treballant en la rebaixa de l'IBI des de l'inici de la legislatura, així ja el mes d'octubre del 2011 es va demanar a la Gerència de Cadastre una revisió a la baixa del valor cadastral dels habitatges.

El passat 15 de febrer es va sol·licitar a la Gerència de Cadastre, en base a l'article 32.2 del Real Decret Legislatiu 172004, que s'apliquen els coeficients reductors de l'any 2014 als bens immobles de tot tipus de Tavernes.

El coeficient reductor proposat per la Gerència Territorial de Cadastre és del 0'80. Esta reducció en el valor cadastral que paguen els veïns de Tavernes cada any via IBI suposaria un estalvi molt important.

I eixe precisament és l'objectiu que busca el govern municipal de Tavernes amb les gestions i tramitacions que ve realitzant els darrers mesos i que, a més, es va contemplar en el Pla d'Ajust aprovat en 2012.

El Ministeri d'Hisenda i les Administracions públiques han de valorar la documentació presentada per l'Ajuntament i publicar la llista dels Ajuntaments als quals els ha d'aplicar els coeficients. S'ha ampliat el termini de publicació dels municipis beneficiats, però ha de fer-se públic abans del el 15 de desembre.

L'Ajuntament de Tavernes amb aquestes gestions no s'ha quedat només en la rebaixa del tipus impositiu, perquè això sols afectaria a un impost dels ciutadans de Tavernes. La regidoria d'Economia i Hisenda ha treballat en la rebaixa dels valors cadastrals, i ara s'està a l'espera que el govern espanyol done el vist i plau a les peticions del govern valler abans de l'esmentat mes de desembre.

La requalificació dels valors cadastrals dels immobles i la revisió actualitzada del preu real de les vivendes, d'acord amb la situació real i actual dels habitatges de Tavernes, és molt important i afecta a altres pagaments.

La rebaixa dels valors cadastrals, a més de baixar la base de l'impost i de la quantia final a pagar en el rebut de la contribució, ofereix una sèrie d'avantatges i per això ha estat la línia de treball escollida pel govern municipal de Tavernes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El Sabadell demana més concreció a l’oferta de compra del BBVA

barcelona

Pronovias redueix l’ERO a 64 persones i evita la vaga

Barcelona
economia

El TJUE avala la macrodemanda contra cent bancs per les clàusules sòl

barcelona
economia

L’Ajuntament comprarà un edifici al Raval per destinar 8 pisos al lloguer social

Barcelona
economia

El CTESC alerta que l’habitatge és el “principal problema social” i exigeixen accions “imaginatives”

barcelona
economia

Lleida-Alguaire estrena un node 5G per millorar la cobertura i la connectivitat de les empreses

Alguaire
economia

Catalunya supera per primer cop els dos milions de turistes estrangers en un mes de maig

barcelona

Refundar: família empresària Fisas-Guixà

conseller de famílies empresàries

Girona assoleix un nou rècord d’ocupació aquest juny

girona