Economia

HABITATGE

El preu de l'habitatge cau un 1,8% a Girona

El portal immobiliari Hogaria.net analitza el preu de l'agost passat

El preu de l'habitatge a Girona ciutat va caure un 1,8% durant el mes d'agost, segons informava ahir el portal immobiliari Hogaria.net. Segons aquestes dades, la capital gironina se situa en la tercera posició pel que fa a la baixada dels preus arreu de l'Estat, darrere de Pontevedra –amb una caiguda d'un 2,2%– i Cadis –amb una caiguda d'un 2%–. En el cas de Barcelona ciutat, el descens va ser d'un 0,3%, i a Tarragona, per contra, hi va haver un augment de l'1,85%. Pel que fa a províncies estatals, Múrcia va ser on hi va haver el principal descens en els preus, amb un 1,2% de caiguda. Segons dades emeses fa uns dies pel Ministeri de Foment, el nombre de compravendes d'habitatges a les comarques gironines en un any –del juny del 2012 al juliol del 2013– va augmentar considerablement –un 36%–, i es van situar en la primera posició de l'Estat.

Vendes a estrangers

El mateix ministeri –que recull dades del Col·legi de Notariat– també destacava que en el segon trimestre del 2013 el nombre de compravendes fetes per ciutadans estrangers a la demarcació de Girona havia arribat als 767, i va ser la cinquena demarcació de l'Estat durant aquell període pel que fa a la compra per part d'estrangers. Al davant, Alacant, Màlaga, Barcelona –amb 1.008 compravendes– i Tenerife. Arreu de l'Estat, les compres d'habitatges fetes per estrangers residents van tenir un augment interanual del 28,4%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.