GASTRONOMIA
Firatast va obrir ahir i espera més de 16.000 persones
La fira es clou diumenge a les dotze de la nit i, a més de cuina catalana, també inclou plats d'altres països
Firatast, la fira de degustació de productes d'alimentació de qualitat, va obrir ahir a la tarda les portes per oferir als visitants la possibilitat de tastar plats elaborats d'arreu de Catalunya, però també de països com ara el Marroc, l'Índia, Colòmbia, l'Equador i el Japó. Durant quatre dies –Firatast es tanca diumenge a les dotze de la nit– els prop de 60 estands que participen en aquesta dinovena edició de la fira oferiran més de 300 tastets diferents, des de guisats i cuina tradicional fins a plats de cuina moderna, creps, pastisseria i gelats artesans, entre d'altres, a més de cerveses, vins –entre els quals n'hi ha de la DO Empordà–, caves, gintònics, mojitos, sucs naturals i tes.
Aquest any, Firatast presenta el primer concurs d'arrossos solidaris, que té com a finalitat col·laborar amb el Centre de Distribució d'Aliments (CDA) a Girona. Tots els diners que es recaptin de la venda d'aquests arrossos aniran al CDA. El concurs es fa cada dia i en el d'ahir van participar deu instagramers, entre els quals hi havia Albert Simó, Susanna Ginesta, Juan Fuster, Julio Estrela i Carles Almagro.
Tot i que ahir l'assistència de visitants a Firatast ja era elevada, el cap de setmana és quan es preveu que hi hagi més volum de públic. Els organitzadors calculen que l'any passat van passar per la fira més de 16.000 persones, xifra que aquest any s'espera igualar.
LA FRASE
Varietat de propostes per a tots els gustos
Cargols amb salsa, fideuada, canelons gratinats, hamburguesa amb escalivada, brie i xampinyons saltejats, tripa de bacallà amb fesols de la Garrotxa i cloïsses o galta amb naps són alguns dels plats que es poden trobar en aquesta edició. Josep M. Matamala, director de Firatast, assegura que la mostra és una eina perquè els restaurants puguin presentar nous plats i promocionar-se.