Economia

maresme

Premià de Dalt rebaixa un 10% l'IBI i un 5% el rebut de les escombraries

Les noves ordenances fiscals aprovades aquesta setmana pel ple de Premià de Dalt porten bones notícies pels ciutadans. Segons fonts municipals, l'impost principal amb què es nodreixen les arques públiques, l'IBI, tindrà el 2014 una rebaixa del 10% i el rebut de les escombraries també es reduirà, en aquest cas un 5%. Aquesta mesura representarà que el consistori deixarà d'ingressar uns 418.000 euros, però des del govern s'assegura que la decisió es fonamenta en “reduir la pressió fiscal als veïns”. Segons el regidor d'Hisenda, Josep Triadú “després de 6 anys d'austeritat, ara podem traduir la gestió econòmica rigorosa que hem seguit en una disminució important de la càrrega fiscal a les famílies de Premià de Dalt”. Pel què fa a la reducció del rebut de la brossa, Triadó el vincula a la millora de la recollida selectiva mitjançant el model de contenidors que agrupa les 5 fraccions (envasos, paper, vidre, orgànica i rebuig).

Des de l'Ajuntament s'insisteix que malgrat la rebaixa tots els serveis municipals estan garantits. “Mantenim tots els serveis, reforçarem el manteniment de la via pública i garantirem l'atenció social i poder donar resposta a qualsevol emergència social que pugui aparèixer”, constata el regidor.

La clau de la rebaixa de la pressió fiscal el govern la vincula a una nova gestió de la despesa, l'amortització de places de personal que no es cobreixen així com una disminució de la càrrega financera. En aquest darrer cas, des de l'Ajuntament ja no es demanen nous préstecs sinó que s'aposta per a reduir l'endeutament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.