Economia

TURISME

El turista alemany premia els càmpings gironins

La guia holandesa de l'ANWB i l'alemanya de l'ADAC guardonen 19 càmpings de l'Estat espanyol dels quals 9 són a les comarques gironines

Els usuaris van valorar 5.500 càmpings europeus

Els campistes holandesos i alemanys continuen donant la classificació de cinc estrelles als càmpings gironins. I ho fan any rere any. I aquest no ha estat una excepció perquè dels 19 càmpings de l'Estat espanyol que han premiat, 9 són a les comarques gironines. En valoren les instal·lacions, l'oferta complementària i els serveis, perquè, tal com reconeix el president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, “l'esforç que fan els càmpings gironins per estar entre els millors és extraordinari”.

El reconeixement a les instal·lacions gironines es fa a través del club automobilístic holandès ANWB i l'alemany ADAC. Aquestes dues entitats agrupen més de 21 milions de famílies i “són un referent per als turistes europeus del sector del càmping i caravàning”. Aquest any, aquestes dues guies han valorat més de 5.500 càmpings d'Alemanya, Espanya, França, Itàlia, Holanda, Bèlgica, Suïssa, Àustria i Croàcia, i se n'han guardonat un total de 146. Entre els aspectes més avaluats destaquen els allotjaments –bungalous, parcel·les i autocaravanes–, la varietat d'animació que ofereixen les instal·lacions i la restauració, un aspecte que si bé no s'havia tingut gaire en compte en aquests tipus d'instal·lacions ara es comença a potenciar perquè el client cada vegada exigeix més qualitat. L'entorn natural on hi ha els càmpings també es té molt en compte a l'hora de puntuar.

Els càmpings gironins guardonats són: Aquarius, La Ballena Alegre, L'Àmfora, Las Dunas, Laguna, Les Medes, Cypsela, Mas Sant Josep i El Delfín Verde. També han rebut premis sis càmpings de Tarragona: La Torre del Sol, El Templo del Sol, Playa Montroig, Sangulí, Tamarit Park i Park Playa Bará, a més del càmping Vilanova Park, de Vilanova i la Geltrú.

Malgrat que la costa francesa i la ribera italiana encara estan més ben valorades que les instal·lacions gironines,Gotanegra assegura: “L'equipament que tenim nosaltres no el té ningú i moltes vegades això no es reconeix.” “A vegades caldria que molta gent que està a l'administració els visités i veiés la realitat dels càmpings”, manté Gotanegra, que apunta que “molts dels propietaris de càmpings gironins inverteixen contínuament en les instal·lacions perquè al capdavant d'aquestes empreses hi ha empresaris de càmping de veritat”. Per Gotanegra en aquests moments el negoci turístic és “com anar en bicicleta, si deixes de pedalar caus”.

Els establiments que formen part de l'Associació de Càmpings de Girona estan permanentment posant-se al dia per captar més turistes. Dimecres una trentena d'empresaris, directius i gestors de càmpings van visitar el saló dels equipaments i tècniques de turisme de Montpeller per conèixer les novetats.

LA FRASE

L'esforç que fan els càmpings gironins per estar entre els millors és extraordinari
MIQUEL GOTANEGRA
President de l'Associació de Càmpings de Girona

LES XIFRES

146
càmpings europeus
són els que aquest any han premiat els usuaris dels clubs automobilístics holandès i alemany.
21
milions de famílies
agrupen l'ANWH i l'ADAC i són un referent per als turistes europeus del sector del càmping.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Consorci de les Gavarres augmenta un 14,36 % el pressupost 2025

monells

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR
Economia

El BBVA no apujarà l’oferta de l’opa al Sabadell perquè ja és “molt atractiva” pels accionistes

barcelona
economia

Nous ajuts per impulsar el comerç de Mataró

mataró

L’ampliació de l’Outlet Gran Jonquera s’obrirà el mes d’octubre

LA JONQUERA
Tribuna

Inquebrantables: la lluita per la permanència en un món fugisser

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI

Finances amb consciència

Barcelona
Laia Arcones
Fundadora Instituto Más Mujeres nominada Top 100 Mujeres Líderes i designada LinkedIn Top Voice 2024

“A les dones se’ns penalitzen més les errades a la feina”

Barcelona

L’aposta solidària de Lleal Tulsà

Girona