Economia

EMPRESA

Pfizer, a la Garrotxa, convertida en ‘spin-off'

L'empresa s'ha passat a dir ara Zoetis i la previsió és augmentar un 40% l'activitat

La planta de la Vall de Bianya ha experimentat un registre rècord de producció i ha superat els 10 milions d'unitats

La planta de la Vall de Bianya dedicada a la investigació i fabricació de vacunes i medicaments per a animals s'ha convertit aquest 2013 en una spin-off del grup Pfizer, propietària des del 2009. Segons publica l'Agència Catalana de Notícies, l'empresa s'ha passat a dir Zoetis, i ha passat a formar part de la multinacional, que opera en més de 120 països i amb més de 25 plantes de producció. La de la Garrotxa, però, esdevé una de les poques amb un centre R+D i amb capacitat de producció i distribució en un sol espai. Aquest rellançament arriba després d'aconseguir una producció rècord, més de 10 milions d'unitats, i amb l'objectiu d'augmentar l'activitat en un 40% el 2014 respecte a aquest any. Es preveu la creació de prop de 10 nous llocs de treball.

La companyia es troba en un procés de reorganització de la xarxa productiva que té en diversos països i ha decidit traspassar una desena de productes que es fabricaven a altres plantes dels EUA i Europa per encarregar-los al centre de la Vall de Bianya. Segons el director de la planta de la Garrotxa, Piet Swartelé, s'ha tingut en compte “l'experiència acumulada en els seixanta anys d'història de la planta en l'àmbit de la producció farmacèutica i de vacunes i el compromís dels treballadors de millora constant” per tal de seguir competint amb “les millors plantes farmacèutiques del món”.

Nova tecnologia

Aquesta transferència ha comportat l'ampliació i redistribució de les àrees de fabricació de productes farmacèutics estèrils (medicaments i vacunes). Un altre pas important que s'ha fet aquest any ha estat la reordenació d'una ala de la planta de producció, així com l'adquisició de tecnologia punta per produir un producte en concret, ProHeart. Es tracta d'un tractament antiparasitari per a gossos que té la particularitat que s'administra a través de microesferes (una pols rodona) que permeten protegir l'animal durant tot un any. El producte ja es produïa als EUA i Austràlia, però ara per primer cop es fabricarà a aquesta planta. El procés està encara en fase de proves amb la previsió que es pugui distribuir el 2015. Per Swartelé, aquesta transferència de productes és molt important per al futur de la planta que tancarà aquest any amb un registre rècord de producció, ja que s'han superat els 10 milions d'unitats, una fita mai assolida en la seva història. Això ha representat un augment del 20% de la producció respecte al 2011.

I, de cara a l'any que ve, la previsió és continuar en augment. Segons explica el responsable de la planta, Piet Swartelé, l'objectiu és aconseguir vorejar els 15 milions d'unitats produïdes amb un creixement de l'activitat d'un 40% més respecte a aquest 2013. Per assolir-ho, l'empresa preveu crear prop d'una desena de llocs de treball més, que s'afegeixen als vint que s'han creat de nou des del 2012. Actualment la plantilla està formada per 217 treballadors. Es tracta d'un personal molt qualificat, ja que la meitat tenen formació universitària. Una altra dada destacada és que està integrat majoritàriament per dones, el 70%, mentre que els homes representen un 30% del total de treballadors. El gran repte per als pròxims anys serà “mantenir la competitivitat i qualitat dels productes amb la millora dels processos de producció i de gestió per poder agafar nous productes i consolidar els llocs de treball”, va dir.

LA XIFRA

10
nous llocs de treball
preveu incorporar aquest any l'empresa, que té la seu a la Vall de Bianya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia