Economia

AGRICULTURA

Riudellots crea la primera fira del porc

Es farà del 14 al 16 de febrer, amb actes per als professionals i per al públic en general

El segon municipi en presència d'indústria porcina, Riudellots de la Selva, “per on hi passen diàriament 22.000 porcs per ser sacrificats i transformats en diversos productes alimentaris”, organitza del 14 al 16 de febrer la primera edició de Fiporc, una fira professional del sector porcí però també dirigida al públic en general. Fiporc neix com a fira temàtica i exclusiva al voltant del porc i dels productes que se'n deriven, segons va assegurar ahir l'alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura, que va assegurar que és una fira que pretén apropar al visitants “a una de les tradicions catalanes més antigues i fer-los gaudir d'una autèntica festa gastronòmica”. La sessió inaugural de divendres de la fira estarà dirigida als professionals, mentre que el cap de setmana la fira estarà oberta al públic general.

La fira, que segons Roura s'ha creat perquè tingui continuïtat, inclou un munt d'activitats. A través dels diversos espais del poble es posarà en relleu tot el cicle de vida del bestiar porcí. Des de l'animal viu que es podrà visitar a l'exposició d'animals vius emplaçada a la plaça de l'Ajuntament fins a la mateixa degustació de totes les parts de l'animal i dels productes que se'n deriven en una àmplia àrea de tast a l'aire lliure.

També es podrà visitar una exposició teòrica i audiovisual del cicle de vida del porc, coordinada per l'IRTA amb la col·laboració de TV Girona, comprar embotits a les paradetes de petits productors que vendran productes del porc i fins i tot es podrà degustar una dotzena de pernils procedents de diverses denominacions europees.

Fiporc també reserva un espai per als més petits, els quals podran aprendre a fer botifarres, passejar en poni i participar en un concurs de munyir vaques de plàstic.

Els veïns hi participen activament

L'espai que de ben segur tindrà protagonisme en el marc de la fira serà el dedicat a les representacions del procés de matança, on els veïns del municipi escenificaran el procés d'embotir botifarres i el de l'elaboració dels greixons, ensenyaran el procés de curar un llom o un pernil i faran carn de perol. Aquest espai compartirà protagonisme amb una àrea de tast, equipada amb taules i cadires, on es podran degustar els productes. La mare dels germans Roca, del Celler de Can Roca, Montserrat Fontané, oferirà una sessió de cuina per aprendre a cuinar un plat de tradició catalana, peus de porc amb naps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.