Empreses

Vertikalist

Vertikalist fa un dels parcs de tirolines més grans d'Europa

ESPECiALISTES . L'empresa d'Hostalets de Pierola compta amb experts del sector de l'oci actiu i d'aventures que garanteixen el desenvolupament complert dels projectes

Parlem d'un producte molt específic que vol una inversió significativa

Qui més qui menys porta un Indiana Jones al fons del cor i, de tant, en tant, ens cal trobar un espai on desfogar la nostra fam de convertir-nos en herois encara que sigui només per una estona. L'empresa Vertikalist, creada el 2007 a Hostalets de Pierola, és una veterana en aixecar estructures que fan realitat els somnis d'aventura a l'abast de tothom. La firma, gestionada per quatre socis, és especialista en la creació a mida de parcs d'aventura vinculats al sector de l'oci actiu i el turisme d'aventures.“Fa molts anys que ens movem en aquest àmbit i vam veure que quan començava a créixer la demanda apareixien noves instal·lacions construïdes de forma molt casolana que comportava problemes de seguretat pels usuaris”, assenyala el director comercial de Vertikalist, Carles Canós que afegeix “feien falta especialistes i nosaltres ho èrem”.

Emmirallats en el mercat francès, on els esports d'aventura estan molt arrelats, l'empresa fa bandera dels seus projectes “claus en mà”. “Oferim als nostres clients l'assessorament, el desenvolupament de la idea, el disseny del projecte, la seva execució i les tasques de manteniment”, enumera Canós que puntualitza que malgrat que hi ha força competència “no totes les firmes ofereixen les garanties i la professionalitat que exigeix el sector”. El client de Vertikalist, tal i com admet Carles Canós, és tan ampli i variat com ho poden ser les demandes a cobrir. “Partím de la base que hem de donar forma a una idea adaptada a un mitjà, exterior o interior, i a un model d'activitat”, exposa. Els exemples de la seva feina es reparteixen en el territori tan nacional com estatal on han deixat empremta en grans estructures amb tirolines a vies ferrates, rocòdroms o bike parcs. Tot i això, la seva especialització es concentra en el desenvolupament complert dels parcs d'aventures. “Uns espais que combinen diferents circuïts de dificultat adaptats al públic al qual estan dirigits”, matisa el director comercial de Vertikalist.

En aquest sentit, el Bosc Vertical de Dosrius-Canyamars o l'espai d'oci alternatiu ubicat en una nau de Mataró són algunes de les iniciatives amb segell Vertikalist. “El concepte d'oci actiu és relativament nou i el públic l'està assumint molt bé”, diu i assegura que “malgrat que el col·lectiu infantil i juvenil és el més predisposat a fer-ne ús, hi ha activitats per a totes les edats”. “La gent vol viure la seva aventura personal i vol demostrar-se a ell mateix i als altres que és capaç de superar una prova de resistència, habilitat o agilitat i afrontar amb èxit les seves pors”, insisteix. Aquestes experiències que permeten evadir-se de la rutina, però, estan subjectes a una estricta normativa a diferents nivells que cal aplicar “sense excuses de cap mena, perquè està en risc la seguretat de les persones”.

Vertikalist té un mercat molt repartit. “Anem allà on ens demanen, perquè parlem d'un producte molt específic que no es fa a gran escala i que demana una inversió significativa”, reflexiona el responsable de l'empresa. En aquest sentit, Vertikalist treballa actualment en un projecte a Navarra, a la zona d'Igantzi. “Es tracta d'un circuït cannopy dels més grans que hi haurà a Europa amb 2,5 quilòmetres de recorregut i 8 tirolines d'entre 230 i 900 metres de llargada”, detalla Carles Canós. L'empresa, amb la filial que va obrir un dels treballadors a Xile, també té previst començar a treballar fora d'Europa amb una iniciativa a l'Uruguai. “Som molt actius a les xarxes socials i a Internet des d'on podem mostrar les nostres creacions i captar nous clients”, apunta.

Facturació

500.000

Treballadors

4

Any de fundació

2007

L'empresa Vertikalist es dedica a implantar projectes d'oci actiu i d'aventura a mida. Des del 2007 han dut a terme una vintena llarga de parcs i circuïts.
altres línies de negoci

Seguretat i efectivitat

Vertikalist s'ha anat adaptant amb el temps a les necessitats que li plantejaven els seus clients. En aquest sentit, a banda de la seva principal activitat també ofereixen assessorament en el camp de la seguretat industrial i els treballs d'alçada. “Busquem l'encaix entre garantir la seguretat al treballador i que aquest pugui fer la seva feina sense problemes”, diu Carles Canós que explica que actualment el compliment de la normativa ha augmentat, però que encara hi ha buits en determinades activitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia