Empreses

Bufete Ignacio Fernández s'alia amb Norprevención

La firma d'advocats reforça el seu servei jurídic internacional amb la prevenció de riscos laborals

Bufete Ignacio Fernández, una firma catalana d'advocats especialitzada en assessorament jurídic a la pime internacionalitzada, ha signat una aliança amb la firma gallega Norprevención, la principal consultora de prevenció de riscos laborals de l'Estat, per ampliar en aquest àmbit la seva cartera de serveis. Ignacio Fernández, soci director del despatx, explica que entre el mar de dubtes legals que tota aventura empresarial a l'exterior genera, el tema que segurament més es descuida és el de les mesures preventives que comporta la mobilitat dels treballadors entre països. Tant les mesures del país emissor com les del receptor.

Per tant, els empleats expatriats o els estrangers que fan una estada temporal en l'empresa matriu sovint no reben cap mena d'indicació en matèria de prevenció de riscos i encara menys se'ls proporciona l'equipació adequada. De tal manera que l'assumpte només comença a preocupar quan té lloc un accident. “Els empresaris envien i reben personal sense fer cap mena de prevenció”, reconeix José Ignacio Galeano, director territorial de Norprevención.

Per tal de sensibilitzar, informar i assessorar la pime, Bufete Ignacio Fernández i Norprevención han decidit unir les forces de manera que el primer aporta la solució jurídica, i el segon, la tècnica. Una tercera pota d'aquest acord és la que suposa l'APIE (Asociación por la Promoción y la Innovación Empresarial), una entitat que es vincula a aquesta aliança, formalitzada el novembre passat, per reforçar la innovació però també per captar ajudes amb les quals finançar iniciatives de foment de la prevenció sobretot en alguns sectors de l'economia. De moment, el servei ha estat presentat a les cambres de comerç “amb molt bona acollida”, segons que destaca Ignacio Fernández.

La firma d'advocats catalana es va fundar fa 24 anys especialitzada en dret internacional (mercantil, fiscal i laboral) i molt enfocada a la pime. “En aquell moment la paraula “internacionalització” no formava part del vocabulari de la petita i mitjana empresa”, recorda Fernández, que es felicita pel fet que ara la base d'empreses que exporten no pari d'augmentar si bé reconeix les “enormes dificultats que comporta el procés”.

El despatx ràpidament va anar teixint una xarxa d'implantacions a tot el món que ara suma 45 països a través d'oficines pròpies, societats mixtes i altres modalitats. Paral·lelament ha signat acords amb diferents col·lectivitats empresarials i un total de 60 cambres de comerç de tot Espanya per oferir els seus serveis d'assessoria i consultoria en exclusiva per als seus associats. Entre les darreres incorporacions hi ha les cambres de Madrid, Alacant i València. Bufete Ignacio Fernández, amb una vintena de treballadors entre socis i col·laboradors, té la seu central a Barcelona i dues més, a Madrid i Màlaga.

Per la seva banda, Norprevención va néixer fa 15 anys a Galícia, on té una gran implantació i es considera una de les cinc empreses més importants de la comunitat. Té una plantilla de 150 treballadors, dels quals 7, a Barcelona, on van aterrar fa tres anys.

El creixement a Catalunya ha estat ràpid gràcies al fet que va adquirir la cartera de clients d'Interlab, quan aquesta va ser absorbida per Agbar. Actualment té uns 14.000 clients fixos. Norprevención pensa que aquesta aliança els vincula amb el despatx de referència a Barcelona, mentre que la firma Ignacio Fernández valora l'experiència i el lideratge de la companyia gallega a tot l'Estat.

El Bufete Ignacio Fernández ha desenvolupat una xarxa de delegacions pròpies i mixtes a 45 països i contractes de servei amb associacions empresarials i cambres de l'Estat.
Facturació
1 M€
sOCIS/COL·LAB.
20
Any de fundació
1990


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia