Economia

turisme

El Terra de Comtes es vol estendre a tot el Ripollès

Després d'un any de la inauguració d'aquest projecte turístic, la valoració és positiva, amb 25.270 visitants

Just fa un any es va inaugurar la darrera peça del projecte turístic Terra de Comtes, el centre d'interpretació del monestir i la central de reserves, situada a Ripoll. La valoració que se'n fa és positiva i hi ha hagut 25.270 persones que han visitat els equipaments que formen part del projecte, amb Sant Joan i Ripoll al capdavant. En aquesta primera fase s'ha treballat per dotar de contingut una oferta turística centrada al Baix Ripollès, i ara, segons va explicar el president del Consorci Ripollès Desenvolupament, Josep M. Farrés, es treballarà en una segona fase de vinculació de tots els productes turístics d'àmbit comarcal, incloent-hi les singularitats de les valls de Camprodon i de Ribes, “per caminar cap a una oferta turística de comarca, amb una central de reserves unificada”.

Farrés va dir que Terra de Comtes i Abats és un recurs que ben treballat pot donar molts fruits a la comarca, “ha de ser una porta d'entrada al turisme comarcal”, i hi va afegir que “el Ripollès és una comarca petita i hem d'anar tots junts”. Aquesta intenció d'estendre el Terra de Comtes a tota la comarca va sortir arran de les queixes de diversos pobles que, tot i ser socis de Ripollès Desenvolupament, gestor del projecte, no se'n beneficiaven.

L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, va dir que “hem fet un gran pas endavant en la manera de gestionar les infraestructures turístiques existents, hem passat de tenir unes oficines de turisme només informadores a unes oficines comercialitzadores”. I això s'ha notat en un increment del 20% de les consultes (de 38.843 el 2012 a 46.722 el 2013). També s'ha aconseguit la implicació de tots els àmbits turístics (restauració, allotjaments, empreses d'activitats) amb la creació de set paquets turístics i un programa educatiu per a les escoles amb tretze propostes d'activitats al voltant del projecte. Ramon Roqué, alcalde de Sant Joan, va parlar de “gestió integral, coordinada i unificada” i es va mostrar molt satisfet amb la projecció que està obtenint el vèrtex del projecte al municipi, el Palau de l'Abadia. Tant Munell com Roqué van destacar l'esforç per reorganitzar els recursos turístics de cada poble i unificar-los.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.