Economia

Més d'un 90% dels treballadors de les nuclears fan vaga

La segona tongada de vaga a les centrals nuclears d'Ascó i Vandellòs ha estat un èxit, segons els sindicats. Més d'un 90% dels treballadors de l'Associació Nuclear Ascó Vandellòs van secundar la vaga realitzada des de divendres fins la passada mitjanit. “A excepció del personal de serveis mínims i dels directius de la planta, no ha entrat ningú a treballar”, va manifestar el president del comitè d'empresa de la nuclear d'Ascó, Joaquim Bielsa (CCOO). Per facilitar l'entrada al personal de serveis mínims, els sindicats van acordar la creació d'un carril específic, per on unes 270 persones van accedir a la nuclear d'Ascó. “Estem oberts al diàleg i en disposició de parlar amb l'empresa, però sembla que no hi ha cap voluntat d'arribar a un acord”, va dir Bielsa. En aquest sentit, els sindicats CCOO, la UGT i APLOC es reuniran avui per decidir si denuncien l'autoritat laboral per haver decretat uns serveis mínims “abusius”.

La negociació del conveni està bloquejada perquè l'ANAV no accepta el relleu generacional ni la garantia d'ocupació. Els treballadors tornaran a fer vaga divendres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia