Economia

Pallarès diu que la crisi de l'Aldea es pot superar

El delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, va assegurar ahir que el Departament d'Economia i Finances de la Generalitat treballa amb la cooperativa agrícola de l'Aldea per resoldre la crisi que pateix l'entitat. Això sí, va recordar que no hi podrà haver cap ajut per salvar els 4,2 milions d'euros que els socis tenen entrampats fins que la cooperativa supere el concurs de creditors. “Una vegada el jutge aprove el concurs de creditors, es pot trobar una solució i que els impositors recuperen a poc a poc els seus estalvis”, va manifestar Pallarès. El delegat del govern a l'Ebre va respondre així la petició de l'alcalde de l'Aldea, que la setmana passada va reclamar una reunió formal amb el govern per desbloquejar la situació de la cooperativa. La junta rectora ha de convocar una altra assemblea per aprovar els comptes de l'entitat agrícola després que la majoria de socis els rebutgessen en l'assemblea del mes de juny. El 2013 la cooperativa va registrar unes pèrdues de 600.000 euros.

Assemblea a Ulldecona

D'altra banda, la junta rectora de la cooperativa d'Ulldecona ha convocat assemblea general el pròxim 22 de juliol a les vuit del vespre. En aquesta assemblea es tornarà a sotmetre a votació la proposta d'ampliació de capital als socis per tancar la secció de crèdit, una idea que no va rebre prou suport en la darrera reunió. L'entitat va patir un descens del 45% del seu passiu i va negociar un crèdit de 500.000 euros amb l'aval de la Generalitat, però que requeria que els socis aportessen el 25% del capital. El rebuig dels socis va comportar el bloqueig de comptes de la secció de crèdit. “El cas d'Ulldecona no té res a veure amb el de l'Aldea, no podem donar el mateix tracte a una cooperativa que a l'altra”, va dir Pallarès. Amb tot, la retirada de capital va ser per la crisi de l'Aldea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

La plantilla de Lékué a la Llagosta es mobilitza contra el tancament de la planta: “Estem pagant una mala gestió”

La Llagosta
economia

L’Opa del BBVA al Sabadell s’alenteix

barcelona
unió europea

La CE veta l’ús d’un agent químic present en caixes de pizza

barcelona
regne unit

El Banc d’Anglaterra no es deixa arrossegar per la Fed i manté els tipus en el 5%

barcelona

Girona és una de les demarcacions de l’Estat amb més hotels a la venda

GIRONA
Tribuna

Un equip de 3 estrelles

Soci-Director de H&B Human and Business, conferenciant i formador
economia

Ajuntament, empreses i institucions acadèmiques impulsen l’Aliança per a la Innovació BIVA

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona