Economia

L'ANC de Sant Climent Sescebes pintarà avui la cooperativa de color groc

Tenyiran dues façanes per fer visible la campanya des de la carretera

Ahir la Jonquera va inaugurar una escultura en record de la Via Catalana

La cooperativa de Sant Climent Sescebes es tenyirà de groc avui mateix. L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) al municipi altempordanès pintarà dues de les façanes de l'edifici –la del nord i la de l'oest–, en el marc de la campanya Ara és l'hora a favor del 9-N. Segons va explicar divendres a aquest diari Francesc Ullastre, membre de l'ANC al poble, la intenció és tenyir de groc “l'edifici més espectacular” de Sant Climent Sescebes. I per aconseguir-ho s'ha fet una crida a tot el poble perquè hi participi. Es pintaran 400 metres quadrats de façana. De fet, ahir ja es va fer una primera capa amb pintura blanca i avui a partir de les deu del matí es començarà a redecorar-lo amb pintura groga.

L'Assembla Nacional Catalana ha escollit aquest edifici d'una banda perquè no és d'un privat, però sobretot perquè és el que més es veu des de la carretera. “És un edifici emblemàtic que es veu molt i el que interessa és que es vegi des de la carretera. Tant si vens de Rabós com de Figueres es veurà”, diu.

L'ANC fa molts actes arreu de Catalunya aquest cap de setmana i fins al dia 9 de novembre en té molts d'altres previstos. Precisament ahir també a la Jonquera es va inaugurar una escultura commemorativa en record de la Via
Catalana de l'11 de setembre de l'any passat. Precisament la Jonquera va ser un dels extrems d'aquella cadena humana que va anar de punta a punta del país. L'escultura l'han fet alguns dels assistents a la via provinents des de la comarca d'Osona. La inauguració es va fer a les dotze del migdia als Porxos de Can Laporta i va incloure l'actuació dels Grallers de l'Albera.

LA XIFRA

400
metres quadrats
de façana pintaran avui els membres de l'ANC i tots els veïns de Sant Climent que ho vulguin

LA FRASE

Vam escollir la cooperativa perquè la façana es veu des de la carretera; l'objectiu és que es vegi
Francesc Ullastre
anc sant climent sescebes


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia