Economia

L'assemblea de Torraspapel aprova l'externalització

La majoria dels 120 treballadors que van a CTC donen el vistiplau al preacord del comitè i l'empresa

Garanteix que es mantindran els drets laborals i salarials dels afectats

L'assemblea de treballadors de la fàbrica que Torraspapel SA té a Sant Joan les Fonts han ratificat el principi d'acord entre el comitè i els representants de l'empresa que els garanteix mantenir les condicions laborals i salarials a CTC Externalització, empresa que a partir de diumenge assumeix la gestió d'acabats, del magatzem i la logística de la distribució. L'assembla va rebutjar presentar als tribunals un conflicte laboral per evitar l'externalització d'aquests serveis i acceptar el principi d'acord que afecta un total de 120 treballadors d'aquestes àrees fins demà en mans de Torraspapel.

El responsable del sector de Comissions Obreres a Girona, representant del comitè i un dels treballadors afectats, Miquel Pérez, ha explicat que l'acord preveu que les relacions dels 120 treballadors afectats amb la nova empresa es regiran pel conveni de la pasta i del paper i cartró, cosa que els garanteix el manteniment de les condicions laborals i salarials que han tingut fins ara a Torraspapel. Així mateix, l'acord inclou que, si CTC Externalització aplica un expedient de regulació d'ocupació, les condicions mínimes previstes seran les mínimes que tindrien a Torraspapel i, finalment, inclou que el futur dels 120 treballadors continuarà en certa manera lligat a la paperera si la nova empresa decideix externalitzar aquests serveis.

Torraspapel SA ha decidit externalitzar els serveis relacionats amb els processos d'acabats de la producció i activitats logístiques i expedicions de la fàbrica de Sant Joan les Fonts a la societat CTC, especialitzada en manipulació i logística amb seus a Madrid i Barcelona. Aquest procés afecta només la fàbrica que el grup té a Sant Joan les Fonts.

LA XIFRA

120
treballadors
són els que han estat afectats per l'externalització dels acabats i les activitats logístiques.

Les àrees d'acabats i logística

L'àrea dels acabats de la producció de la fàbrica de Torraspapel a Sant Joan les Fonts inclou els processos de tall de bobines, de repàs i triatge, d'empaquetat, d'embalatge de bobines, de guillotinat, de gofrat i neteja de màquines i espais de treball. Quant a la logística i les expedicions, preveu el procés de logística interna –subministrament, evacuació...–, el subministrament, la retirada de residus, la neteja i altres activitats i la gestió del magatzem de productes acabats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia