Les Jornades Internacionals de Recursos Humans es consoliden en la 5a edició
Uns 218 directius i tècnics procedents d'empreses d'arreu de Catalunya, Andorra i l'Estat francès assisteixen a la quinzena de ponències fetes a Girona
Van néixer fa cinc anys, en ple entorn de crisi empresarial, amb l'objectiu de “donar solucions i missatges en positiu i construcció de valors” als empresaris. Enguany, per primer cop, han superat els 200 inscrits. “Veiem més optimisme i més aposta per implementar coses noves, quan potser abans era més de veure-les venir...” Ho explicava ahir Albert Verges, del Fòrum Garrotxa, entitat organitzadora de les jornades, fent referència a l'augment del nombre d'assistents en aquesta cinquena edició. Que a nivell empresarial se surt de la retracció dels darrers anys també ho demostra l'interès per les ponències “més encarades al futur”, hi va afegir Verges.
Va tenir més assistents, procedents tant d'empreses de les comarques gironines com barcelonines i també de la resta de l'Estat, Andorra i del sud de l'Estat francès –entre els assistents, per exemple, set representants de l'hospital clínic de Barcelona i 4 de la multinacional Nestlé i de diverses empreses càrnies–. També va tenir més patrocini. Per primera vegada les jornades d'enguany van incloure dos seminaris taller, a càrrec d'Isolda Coquard i Maria Jesús Parra, del bufet d'advocats Cuatrecasas Gonçalves Pereira. El primer va tractar sobre aquests anys d'aplicació de reforma laboral i el segon, sobre l'ús i el control de les eines informàtiques i la gravació d'imatges en els centres de treball. En aquest sentit, per exemple, ahir Isolda Coquard explicava que en els protocols de les empreses que volen fer ús d'aquest tipus de material cal que es tingui en compte si en algun moment han de portar algun treballador als tribunals.
D'altra banda, la importància de les eines informàtiques en el context laboral també ha dut el Fòrum Garrotxa a organitzar, el proper 13 de maig, un seminari sobre recursos humans en un entorn 3.0.
Segons Glòria Ensesa, del Fòrum Garrotxa, la majoria de reclutaments laborals es fan a través de les xarxes socials, i Linkedin és la principal d'aquest àmbit. “El posicionament en les xarxes socials, tant a nivell personal com de les empreses, o fer marca personal, és bàsic en aquests moments”, hi va afegir Ensesa.