El parc aeroportuari de Girona podria reactivar-se
El macroprojecte va quedar parat el 2011, però Cimalsa obre la porta a recuperar-lo “si s'observa una recuperació prou forta”
Inicialment tenia un cost de 41 milions, però mai es va tirar endavant
El director general de Cimalsa, Isidre Gavín, obre la porta a la reactivació del parc aeroportuari de la CIM la Selva, a tocar de l'aeroport de Girona. Aquest projecte fa anys que es va aturar –Cimalsa en va anunciar la liquidació el 2011– però ara sembla que hi hauria opcions de recuperar-lo, tot i que reformulat. “En funció de l'evolució i si s'observa una recuperació prou forta podrem plantejar un projecte si no igual, molt semblant al que s'havia previst inicialment. Serà una proposta reformulada però molt ambiciosa”, afirma Gavín. Tot i això és conscient que “ara ja no podem actuar a oferta sinó que ho hem de fer en funció de la demanda” i, per tant, serà aquesta demanda la que acabarà decidint si es reactiva el projecte.
Inicialment, aquest parc havia de costar més de 41 milions d'euros i havia d'aglutinar un hotel, oficines, una zona comercial i aparcaments, però la crisi i els problemes econòmics de les empreses adjudicatàries van obligar a aturar-lo. Ara la seva reactivació podria dependre també del futur de l'aeroport, tot i que Gavín es mostra convençut que la disminució de l'activitat d'aquest “no ens ha afectat” i destaca que “l'ocupació de la CIM és pràcticament del 100%”. A més, es mostra segur que “el potencial de Girona és molt fort i si hi ha una devaluació en l'aeroport és sobretot per la nova política de taxes de Barcelona, ja que Girona continua tenint un gran interès”.
Per altra banda, destaca que, tot i les bones xifres d'ocupació –tot i la crisi han oscil·lat entre el 85% i el 90%– l'ampliació de la CIM és complicada per qüestió d'espai, però remarca que “hi ha unes parcel·les municipals que podrien fer pensar en una ampliació”.
LA FRASE
Aposta per la tecnologia LED a la CIM la Selva
A partir del mes d'abril està previst que entri en funcionament la tecnologia LED a l'enllumenat viari de la CIM la Selva. Aquest projecte –adjudicat a Endesa– permetrà reduir la despesa elèctrica un 50% i respondrà a la voluntat de Cimalsa d'aconseguir “un entorn sostenible i avançat que s'acosti al màxim possible a un smart polígon, a un polígon intel·ligent”, tal com destaca Isidre Gavín. Aquesta iniciativa també s'ha impulsat a la CIM Vallès i, properament és previst que s'incorpori a noves centrals.