Economia

La Fira de Primavera de Campllong espera superar els 30.000 visitants

Es farà els dies 11 i 12 d'abril i ocuparà una extensió de 40.000 m²

S'hi destinen uns 25.000 m² d'aparcament i hi haurà transport d'autobús

La Fira Comarcal de Primavera de Campllong, que enguany es farà els dies 11 i 12 d'abril, espera superar els 30.000 visitants de la darrera edició –si el temps hi acompanya–. La fira fa 33 anys que se celebra i en aquest temps, segons assegura l'alcalde de Campllong, Lluís Freixas, “ha vist créixer i diversificar el nombre d'expositors i s'ha convertit en una gran fira multisectorial”, però també ha anat augmentant l'oferta de propostes i activitats, fins a arribar a convertir-se en un “esdeveniment de referència dins el món comercial i rural i en un reclam per al visitant de la demarcació”.

La fira, que enguany té un pressupost d'uns 75.000 euros, ocuparà una extensió de més de 40.000 m², dels quals 3.100 són coberts. L'exterior ocupa 11.600 m²; 600 m² d'estands modulars formen l'envelat comercial; hi ha 2.200 m² de paradetes de demostració i venda de productes artesanals, i la mostra d'oficis i venda de productes artesanals ocupa 750 m². A més, s'han destinat uns 25.000 m² a pàrquing. “Però aquest any fem la nostra aportació mediambiental perquè tindrem transport d'autobús, que el cap de setmana unirà Girona amb Cassà de la Selva i passarà per Salt, Riudellots i Campllong”, explica Freixas.

Aquest any la fira tindrà una trentena d'activitats pensades per a totes les edats. Entre les novetats hi ha el concurs en què guanya qui encerta l'espai on la vaca fa les seves feines; el concurs de toro mecànic, i el de tallagespes show, que es combinaran amb les activitats tradicionals, com per exemple el concurs de vaques de raça frisona, el concurs morfològic de burro català i el concurs d'agilitat canina, a més de les exposicions de maquinària agrícola i industrial o les tractorades.

El director dels serveis territorials del Departament d'Empresa i Ocupació a Girona, Ferran Roquer, va assegurar que la fira “actua com a pol d'atracció de gent que es desplaça al Gironès i, per tant, dinamitza l'activitat empresarial, comercial i turística de la zona”. “La fira, a més, és un espai de trobada per a compradors i venedors que fa que millori la competitivitat de la destinació”, va afirmar Roquer.

LA XIFRA

33
anys
farà enguany la fira, que s'ha convertit en un esdeveniment de referència en el món comercial i rural.

LA FRASE

El caràcter familiar i proper de la fira atreu l'atenció de nombrosos visitants
Lluís Freixas
ALCALDE DE CAMPLLONG


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia