Economia

Els socis crítics de l'Aldea no volen adherir-se al conveni

La Plataforma d'Afectats de la Cooperativa reclama que les indemnitzacions que es cobren es destinen directament als impositors

L'entitat es liquidarà si no obté el suport del 65% del capital

La Plataforma d'Afectats de la Cooperativa Agrícola de l'Aldea no accepta les condicions del conveni de creditors que la junta rectora ha presentat al jutjat mercantil de Tarragona per retornar el deute de 5,7 milions d'euros en el termini de 15 anys. Els socis crítics es van reunir en assemblea fa uns dies i van acordar no adherir-se al conveni, que només podrà tirar endavant si obté el suport del 65% del capital. “No busquem la liquidació de la cooperativa, però no estem d'acord en el plantejament que es fa per retornar els diners que tenim entrampats”, ha manifestat el portaveu de la plataforma, Jordi Gas. En aquest sentit, Gas rebutja que les possibles indemnitzacions que cobre la cooperativa per part de Bankia o l'auditora BDO es destinen al fons del concurs de creditors. “La plataforma som els únics que hem presentat denúncia i reclamem indemnitzacions; si es cobren no acceptem que es destinen a la massa concursal”, ha dit Gas, que retreu a la cooperativa que només va presentar denúncia contra l'exgerent.

Amb tot, la plataforma no sap quants socis respectaran la decisió de no adherir-se al conveni, que és individual. “La junta rectora està pressionant els socis perquè aproven el conveni”, ha assenyalat Gas. El termini d'adhesions al conveni s'acaba el 27 de maig que ve.

Conveni amb Actel

Pel que fa a l'acord de comercialització de la producció d'hortalisses de la cooperativa de l'Aldea amb el grup lleidatà Actel, la plataforma lamenta que no s'hagi convocat cap assemblea de socis per explicar-ho. “Han presentat un conveni de creditors que està ple de condicionals, el futur dependrà de l'acord comercial amb Actel i de la possibilitat de cobrar indemnitzacions per responsabilitat social”, ha manifestat Gas.

Actel comprarà directament la producció als pagesos de l'Aldea i la distribuirà a la seua xarxa de clients. El grup lleidatà proposa que per fer més rendibles les instal·lacions de la cooperativa es passe d'una producció de 3,5 milions de quilos d'hortalisses a 10 milions en el termini de tres anys.

LA DATA

27.05.15
És la data
en què s'acaba el termini per adherir-se al conveni de creditors; si no, la cooperativa es liquidarà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia