Economia

El doble de passatgers que el 2014 al port de la Ràpita

Amb sis escales aquest any, el vaixell ‘Star Flyer' ha portat unes mil persones a la localitat, fet que ha comportat un impacte econòmic de 60.000 euros

Un 80% dels turistes són d'origen europeu

El port de Sant Carles de la Ràpita es consolida com a destí entre els turistes que opten per l'oferta dels creuers. En concret, la localitat ha vist incrementada aquest any l'afluència de passatgers amb les sis escales efectuades pel veler Star Flyer entre el 8 de juliol i la jornada d'ahir, que han portat la visita d'un miler de turistes. Es tracta d'una xifra que duplica la de l'any passat i que ha suposat un impacte econòmic de 60.000 euros.

Aquestes són les dades que va proporcionar ahir el Departament de Territori i Sostenibilitat, que a més va assenyalar que un 80% d'aquests turistes són d'origen europeu. Concretament, la procedència majoritària dels passatgers del vaixell correspon a Alemanya (34%), el Regne Unit (10%), Itàlia (10%) i Suïssa (també un 10%). Aquest estiu també han conegut la Ràpita turistes de nacionalitats americana, austríaca, belga, francesa, sueca i canadenca.

El que més es destaca des de la Generalitat és que la tipologia de visitants que han passat per la localitat és nova, ja que es tracta de persones que no coneixien el territori i que han pogut fer-hi una primera aproximació. Es preveu que molts dels que aquest any han fet parada a la Ràpita a través del creuer repetiran properament amb una estada de vacances més llarga. També s'han donat a conèixer les preferències d'aquests viatgers. Les excursions més sol·licitades han estat l'observació d'ocells al parc natural del delta, la ruta a les muscleres i la pràctica d'esports nàutics a la badia dels Alfacs.

El vaixell Star Flyer ha fet, durant el darrer mes, una ruta setmanal entre les Balears i la península, i els usuaris també han pogut conèixer ciutats com ara València.

LA XIFRA

34
per cent dels turistes que
han visitat la Ràpita mitjançant el creuer són de procedència alemanya.

LA DATA

08.07.15
Les parades del creuer
‘Star Flyer' a Sant Carles de la Ràpita van començar el 8 de juliol i es van acabar ahir.

Un mercat en auge al Delta

Sant Carles de la Ràpita, el delta de l'Ebre i la seva àrea d'influència han ofert als creueristes l'oportunitat de descobrir nous paratges, tradicions i cultura. En aquest context, cada vaixell de creuer que ha vingut a Sant Carles ha fet una estada de sis hores, un temps que ha permès als creueristes tastar la gastronomia local, banyar-se a les seves platges, visitar la ciutat o fer-hi compres.

A més dels turistes de creuer, també han viatjat amb l'Star Flyer representants d'agències de viatge internacionals i alguns periodistes estrangers especialitzats en el sector i convidats per la companyia Star Clippers, que han visitat Sant Carles de la Ràpita i el delta de l'Ebre.

Per fomentar aquestes visites, els agents turístics promouen el port de Sant Carles de la Ràpita en els principals fòrums del mercat creuerístic sota la marca Delta Ebre Port. La pròxima cita és la fira Seatrade Europe, que se celebrarà del 9 a l'11 de setembre a Hamburg (Alemanya). En aquesta fira es donarà a conèixer la ciutat, l'entorn natural del Delta, la gastronomia, els esports i l'oci.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia