Economia

Igual producció, de més qualitat, a la DO Conca

Es preveuen quantitats similars a les del 2014 però de valor excel·lent

La DO Conca de Barberà ha donat oficialment per iniciada la verema del 2015, que s'ha avançat respecte a la d'altres anys a causa de les condicions meteorològiques però que es considera que oferirà una bona qualitat. Una primavera que ha estat seca i amb altes temperatures i un juliol molt calorós i amb poques pluges han condicionat la producció i es preveu una quantitat de quilos semblant a la del 2014, ja que aquest any la meteorologia ha fet que el gra de raïm no creixi tant. Ara bé, opinen que la qualitat serà excel·lent.

Segons ha informat la DO, cellers i cooperatives coincideixen que serà un bon any ja que un raïm sa i les temperatures refrescants d'aquestes últimes nits permeten allargar el procés de maduració. També assenyalen que el trepat, la varietat autòctona de la Conca de Barberà, més rústica i resistent, serà de qualitat.

Diversos cellers de la denominació d'origen Conca de Barberà ja van començar la verema la setmana passada amb les varietats primerenques com el chardonnay. També s'ha entrat certa quantitat d'ull de llebre, garnatxa blanca i a finals de setmana es va començar amb el macabeu. Després de veremar les varietats tradicionals i, més endavant el trepat, quedarà el cabernet i la parellada per finalitzar aquesta campanya 2015. Es preveu que aquesta campanya s'allargarà fins a finals de setembre o principis d'octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.