Economia

L'arròs serà el protagonista del Fòrum Gastronòmic

La trobada, que es farà a Girona entre el 15 i el 17 de novembre, tindrà un “fort accent gironí i català”, amb una especial participació dels germans Roca en les diferents sessions

L'arròs i els germans Roca seran els protagonistes de la cinquena edició a Girona del Fòrum Gastronòmic, que es farà entre el 15 i el 17 de novembre al Palau de Fires i l'Auditori. Així ho van anunciar ahir els organitzadors de la reconeguda trobada gastronòmica, que en aquesta edició tindrà “un fort accent gironí i català”, entre altres qüestions, precisament per la presència de cuiners destacats tant de les comarques gironines com de la resta de Catalunya, entre els quals hi haurà els germans Roca.

Com a mínim 200 expositors –cosa que suposa almenys quatre-centes marques diferents, en una superfície de 17.000 metres quadrats–, un 10% més que en l'edició anterior. Activitats dedicades al públic professional –amb conferències i tallers protagonitzats per cuiners de renom– però també al públic en general i al món empresarial a l'entorn de la cuina, amb degustacions i exposicions de productes. Dins això, hi haurà també l'Espai Arròs, amb la presència de quinze restaurants, com ara els llorejats Les Cols, Miramar i La Fonda Xesc, i ponències a càrrec de cuiners com ara Sergio i Javier Torres, Fina Puigdevall i Nando Jubany. Un arròs que, com va destacar un dels organitzadors, Pep Palau, majoritàriament serà procedent de Pals, un senyal més d'aquest vincle amb el territori gironí.

L'aposta pel producte de proximitat i també ecològic quedarà reflectida també en la presència del president del moviment Slow Food, Carlo Petrini. El xef Joan Roca va anar ahir a la presentació de l'esdeveniment acompanyat pels seus germans Josep i Jordi i va destacar l'aposta de l'organització per posar sobre la taula “temes importants” com poden ser, actualment, “la sostenibilitat per crear una consciència ecològica” tant en l'àmbit primari com en la gastronomia. Els tres propietaris d'El Celler de Can Roca participaran durant la celebració del Fòrum Gastronòmic en diferents ponències: la de Joan serà la que clausurarà el fòrum, i les dues altres en el marc de propostes temàtiques en els àmbits de l'enologia i les postres. De fet, i a banda de l'arròs, dins de l'esdeveniment hi ha espais dedicats a algunes especialitats, com ara el Fòrum Vi o el Fòrum Empresa.

Els organitzadors esperen assolir l'èxit de l'edició del 2013, quan van fer ple, amb més de 8.000 plats cuinats, tallers i ateneus, i més de 2.000 persones que van assistir de manera simultània als nombrosos actes que es van organitzar.

LA DATA

15.11.15
Dia
que començarà el Fòrum Gastronòmic Girona al recinte firal de la ciutat.

LA XIFRA

200
expositors,
com a mínim, es calcula que hi haurà, entre els quals hi haurà 50 empreses que hi participen per primer cop.

LA FRASE

Està connectat amb l'entorn, el caliu que notem aquí no es troba en altres congressos del món
Joan Roca
xef d'el celler de can roca


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia