Economia

Seat va equipar 700.000 vehicles amb els motors manipulats

La companyia investiga en quins mercats es van comercialitzar

Suspesa la comercialització de 3.320 unitats equipades amb el EA-189

Seat ha identificat 700.000 vehicles comercialitzats arreu del món equipats amb el motor dièsel EA189, que va ser manipulat per minimitzar les seves emissions contaminants, ha informat un portaveu de la companyia espanyola del grup Volkswagen. Aquests 700.000 vehicles representen el 6% dels 11 milions que el grup Volkswagen ha comercialitzat entre els anys 2009 i 2015 equipats amb aquesta família de motors dièsel EA189 potencialment manipulats amb un software que identifica quan un d'aquests vehicles és sotmès a una inspecció d'emissions i altera el règim del motor per emetre menys gasos contaminants.

Amb aquesta dada es completa la xifra d'11 milions de vehicles equipats amb aquest motor dièsel, ja que són 5 milions de la marca Volkswagen, 2,1 milions d'Audi, 1,2 milions de Skoda, els 700.000 de Seat i la resta, fins a 1,8 milions de Volkswagen Vehicles Comercials. Seat està en procés d'identificar quines d'aquestes unitats tenen el software activat i en quins mercats.

La companyia ha decidit suspendre temporalment les vendes i lliuraments de tots els vehicles nous equipat amb l'esmentat motor, actualment en estoc, i que sumen la xifra de 3.320 unitats.

En relació amb els vehicles en circulació, el grup Volkswagen està investigant per determinar si hi ha desviacions en relació amb la legislació europea sobre emissions i treballant amb els seus departaments de desenvolupament per implementar les mesures tècniques que eliminin aquestes desviacions sense cap cost per als clients.

Els propietaris dels vehicles equipats amb motors EA189seran citats als centres autoritzats de servei per realitzar les mesures de revisió tècnica corresponents.

Al mateix temps, Seat llançarà una pàgina web en la qual els clients podran obtenir una resposta directa a les seves preguntes, i, encara que està en fase de desenvolupament, la marca també prepara un motor de cerca en aquesta web perquè els clients puguin comprovar si el seu vehicle està afectat.

El portaveu de la companyia espanyola ha insistit que tots els vehicles nous de Seat a la Unió Europea estan equipats amb els motors EU6 compleixen sense excepció amb tots els requisits legals. Igualment, aquest portaveu ha insistit que tots els vehicles són segurs



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia