Economia

Increment de l'IBI de l'1,74% a Anglès

L'equip de govern apuja un 13% el valor cadastral i abaixa un 4,70% les deixalles

L'equip de govern d'Anglès (CiU i Anglès 2015-Acord Municipal) ha aprovat un increment de l'impost de béns immobles (IBI) de l'1,74%. També apuja el preu dels abonaments mensuals i trimestrals de la piscina, amb els quals ingressaria 162.000 euros (12.000 més que aquest any). En canvi, ha abaixat un 4,70% el rebut de les deixalles.

El regidor d'Hisenda d'Anglès, David Bohigas (CiU) detalla que l'increment de l'1,74% de l'IBI es deu, d'una banda, a la baixada del gravamen del 1,07% al 0,9634, i de l'altra, a l'actualització del valor cadastral de les finques del poble. Aquesta actualització representa una puja del 13%. “És una proposta que l'Estat ha fet i que hem acceptat tenint en compte les finances municipals.” S'ha de recordar que el 2016 deixarà de tenir efecte la puja unilateral de l'IBI que l'Estat va aplicar el 2011.

En el ple del 27 d'octubre, Bohigas va admetre que la pressió fiscal és “molt elevada” a causa del pla d'ajust al qual està sotmès l'Ajuntament i que no volen incrementar-la.

Entre la baixada del gravamen i el 13% d'actualització del cadastre, l'equip de govern preveu recaptar 24.709 euros. En canvi, deixarà de percebre una quantitat similar perquè les finques urbanes en zona no consolidada passaran a pagar l'IBI de rústica en lloc de l'IBI d'urbana.

Les ordenances es van aprovar amb vuit vots: 4 de CiU, 3 d'Anglès 2015 i 1 de la CUP. PAU (5 regidors) es va abstenir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia