Economia

Girona, centre logístic europeu de la farmacèutica Exel

El laboratori líder en biocosmètica inverteix un milió d'euros en un centre logístic a Girona, des d'on distribuirà a tot Europa

La nau, de mil metres quadrats, entrarà en funcionament abans de l'estiu

La farmacèutica argentina líder en biocosmètica Exel ha escollit Girona per instal·lar el seu centre logístic europeu. El laboratori, especialitzat en productes dermocosmètics a partir d'extractes naturals, aterra així amb la seva primera filial a Europa: invertint un milió d'euros en l'adequació d'una nau industrial situada a prop de la sortida de Girona Nord de l'AP-7 per instal·lar-hi aquest centre, segons va explicar ahir el director comercial per a Europa d'aquesta empresa, Sergi Mateo. Des d'allà, es distribuiran els productes d'Exel i medicaments d'altres marques que, fins ara, es distribuïen des de Vilablareix. Les previsions són obrir el nou centre logístic abans de l'estiu, i allà s'hi traslladarà el personal que ara hi ha a Vilablareix, però la idea és que un cop estigui en funcionament s'ampliï la plantilla. Exel disposa també d'una petita oficina a Barcelona.

Biocosmética Exel és una empresa familiar el màxim accionista de la qual és Hector Lo Riggio. Té una planta de producció a Buenos Aires i l'any passat va facturar al voltant de 10 milions d'euros, amb un increment del 20% respecte al 2014 i amb una plantilla de 110 persones. Des de Girona es preveu donar cobertura a un segment de mercat molt concret, el dels productes dermocosmètics de gamma alta. En el mercat estatal, actualment té trenta referències i s'espera ampliar la gamma entre dotze i vint referències més aquest 2016.

El grup treballa amb extractes naturals provinents de zones d'alta riquesa natural, com les cascades d'Iguaçú, la Pampa i la Patagònia. Exel combina els extractes naturals amb biotecnologia, fruit de la política d'R+D de l'empresa. Actualment, els seus productes són presents en més de vint països, de manera que la companyia exporta un 35% del que produeix, però espera que aquesta xifra arribi a un 50%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia