Balaguer estrena cervesa pròpia
Es tracta d'una cervesa artesana que incorpora cardamom
Balaguer ja té cervesa artesana pròpia: La Llop arriba a través de Francesc Molins, Gabriel Jové i Marc Lorés; tots ells són professionals de l'hostaleria estretament vinculats al restaurant Cal Xirricló i a la gastronomia local. Darrerament van endegar la plataforma Mediterrània Gastroidees, a través de la qual han creat la seva pròpia cervesa.
Tal com explica el xef Gabriel Jové, La Llop deu el seu nom al llúpol, un dels principals ingredients de tota cervesa, que a l'antiga Roma era anomenat l'herba del llop, i també a la família Llop, una de les primeres que va participar de la fortificació de la ciutat de Balaguer.
Francesc Molins, propietari de Cal Xirricló, la qualifica com una cervesa gastronòmica amb un punt amarg i cítric que la fa especial, elaborada pensant a combinar-la amb un àpat, i fàcil; és a dir, apta per a tots els gustos; també destaca la seva base: el cardamom, planta que esdevé un element clau de La Llop.
En aquesta primera setmana a la venda, la cervesa ha tingut una molt bona acollida entre el públic, segons els promotors. Pròximament es començarà a comercialitzar també en botigues Gourmet de Balaguer i en restaurants i bars especialitzats de Lleida.