Economia

Economia

Proteïn, l'empresa de Celrà que fabrica Colnatur, fa 40 anys

Preveu tancar l'any amb una facturació de 22 milions, un 20% més que el 2015

Ven a Catalunya i a l'Estat espanyol, però també exporta a Portugal, Itàlia, l'Equador, Xile, el Perú, Bolívia i Sèrbia

L'empresa de Celrà Proteïn SA, especialitzada en l'elaboració d'ingredients i productes d'alimentació naturals i funcionals, especialment col·lagen hidrolitzat, ha celebrat aquests dies el quarantè aniversari. El seu producte estel·lar és Colnatur, que es ven a Catalunya i a l'Estat espanyol però també a Portugal, Itàlia, l'Equador, Xile, el Perú, Bolívia i Sèrbia. Actualment, l'empresa ocupa un centenar de treballadors i va tancar el 2015 amb una facturació de 18,5 milions d'euros, xifra que preveu augmentar aquest any als 22 milions d'euros, un 20% més que l'any passat.

Proteïn és una empresa familiar, que té el cent per cent de capital nacional, i és dirigida pels propietaris i principals executius de la societat: Francesc Gavarró, president i director general, i M. Teresa Figueres, directora gerent. L'empresa es va crear el 1976 i va néixer com a filial de l'empresa Metalquimia. “La va fundar en Francesc, que és enginyer i que a més de fer maquinària per a la indústria càrnia oferia servei integral en formulacions i assessorament tècnic”, explica Figueres. El 1989, Proteïn se separa de l'empresa mare i mentre subministrava proteïna de col·lagen a la indústria càrnia espanyola i estrangera inicia els estudis científics que van durar deu anys per centrar-se en el col·lagen alimentari.

És així com el 2008 neix Colnatur, “un col·lagen que en aquells moments era pràcticament desconegut i ara és pràcticament imprescindible” per a la salut. “Des que va sortir al mercat, Colnatur ha crescut en gamma i s'ha guanyat un lloc preferent en els establiments de salut perquè a partir d'una certa edat, prenent Colnatur s'alenteix el procés d'envelliment del nostre cos”, comenta la directora gerent.

Proteïn produeix actualment 900.000 pots anuals –unes 300 tones de producte– de col·lagen hidrolitzat Colnatur. Ven a parafarmàcies, farmàcies i establiments de dietètiques i “està especialment indicat com a suplement de la dieta amb col·lagen per a persones a partir de quaranta anys i esportistes que desgasten prematurament les articulacions”.

L'empresa no només es dedica al col·lagen hidrolitzat, sinó que també fabrica “subproductes que es venen per a pinsos animals, però són subproductes que surten de l'elaboració del col·lagen”.

Proteïn disposa d'una planta productiva, situada a Celrà en una finca de 16.000 m².

LA XIFRA

18,5
milions d'euros
va ser la facturació de Proteïn el 2015 i preveu tancar aquest any amb un creixement del 20%

LA FRASE

Colnatur ha crescut en gamma i s'ha guanyar un lloc en els establiments de salut
M. Teresa Figueres
Directora gerent

LA FRASE

El nostre producte està indicat com a suplement de la dieta per a persones a partir de quaranta anys
M. Teresa Figueres
Directora gerent


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia