Economia

Acaba l’hivern més llarg a l’Hostal de la Gavina

L’establiment hoteler de s’Agaró, un clàssic de la Costa Brava, inicia avui una temporada complicada

Confien a recuperar turisme interior amb l’oferta gastronòmica, i anuncien convocatòries del xef, Romain Fornell, amb Rafa Peña, Paolo Casagrande i Albert Adrià

L’Hostal de la Gavina, a s’Agaró, reobre avui després de l’hivern més llarg que recorden els germans Ensesa, hereus de la nissaga fundadora d’un dels establiments amb més tradició de la Costa Brava. “És el primer cop que no hem treballat per Setmana Santa, ni al maig ni al juny des de la Guerra Civil”, rememora Júlia Ensesa. I no van poder-hi posar data fins tot just fa 15 dies, enmig de la incertesa sobre si reobririen les fronteres, una discussió que ahir encara s’allargava a Brussel·les.

En un negoci en què tres quartes parts de la clientela prové de l’estranger, l’estiu es presenta encara més complicat. “El nostre mercat més important ha estat el nord-americà”, explica el director, Alberto Depau, i un dels pocs fets que els fan tenir esperances és que encara resisteixen reserves des de l’altra banda de l’Atlàntic amb vista a setembre i octubre. Pel que fa a les expectatives més immediates, que inclouen el mes entrant, de moment se situen en el 50% d’ocupació, però confien que remuntin i hi retornin clients de proximitat “que venien esporàdicament o que feia anys que no s’hi allotjaven, perquè marxaven lluny, i que aquest any es quedin a casa”, rebla Depau.

Les mesures d’higiene i distanciament, en un establiment on moltes habitacions tenen balcó o terrasses privades, i de sempre ja apostaven per l’esponjament, no semblen problemàtiques. Hi han incorporat dispensadors de gel, i un protocol d’higiene periòdica en interiors, piscina i gandules. Però “els amplis espais i jardins donen molt de marge” per separar taules en terrasses o prendre el sol. És el mateix cas dels restaurants, l’informal Garbí, a la piscina, i el distingit Candlelight, tots dos a càrrec del director gastronòmic, el xef Romain Fornell, de Tolosa de Llenguadoc i que ha assolit estrelles Michelin a totes dues bandes dels Pirineus.

L’aposta per la gastronomia

Precisament, com que ja jugaven amb bones cartes gastronòmiques a la baralla, aquest estiu l’establiment –de cinc estrelles, gran luxe– apostarà fort pel valor afegit de la restauració a peu de cambres.

Les noves cartes –als dos restaurants– encara han d’esperar fins al 25 de juliol, però abans ja obriran el reguitzell de jornades gastronòmiques que Fornell ha preparat per a aquesta temporada. El diumenge 12 de juliol oferiran amb Rafa Peña –del restaurant barceloní Gresca– un brunch al voltant de la piscina, amb ous benedictine, amanida Waldorf, gaspatxo i carpaccio de rèmol o préssec Melba per homenajar Auguste Escoffier a les postres, entre altres plats. A final de mes, el quart festival gastronòmic del Candlelight tindrà Paolo Casagrande –tres estrelles al Lasarte– com a xef per una nit. I a l’agost hi tornarà per tercer any el xef Albert Adrià –de la Bodega 1900 i el Tickets– en una nit informal al selecte restaurant amb tapes d’altura.Pel que fa a la resta de l’hotel, amb 74 habitacions, enguany han culminat la reforma de les sis darreres cambres que tenien pendents. Els protocols de neteja s’han incrementat amb desinfeccions amb vapor de roba de llit, matalassos, coixins, tovalloles o cortines. I constantment en polsadors o poms i manetes de portes. També precintaran els materials i productes que ofereixin als hostes, i han eliminat algunes catifes. Pel que fa als restaurants, no descarten fer diferents torns, que ja han introduït a la Taverna del Mar. I fins i tot a les casetes dels Banys de s’Agaró també han reduït en un 50% l’aforament i distanciat les estructures..



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia