Economia

La direcció de Montajes Rus i el comitè d’empresa arriben a un preacord per l’ERO

El pacte assolit se sotmetrà a votació aquest dimecres

La direcció de Montajes Rus i el comitè d’empresa han arribat a un preacord en les negociacions per l’ERO que vol aplicar l’empresa berguedana. Segons han explicat fonts sindicals a l’ACN, al pacte estableix que s’acomiadaran entre 152 i 164 treballadors.

Pel que fa a les indemnitzacions, es pagaran 23 dies per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats. L’acord se sotmetrà, aquest dimecres, a la votació dels treballadors. En cas que donin llum verda, abans d’acabar la setmana se signaria l’acord definitiu.

Montajes Rus va entrar dijous en concurs de creditors. Aquest dimarts s’ha celebrat la sisena reunió de la taula de negociacions entre el comitè d’empresa i la direcció de Montajes Rus, a la que també hi ha assistit l’administrador concursal. Montajes Rus treballava per a la mina de Vilafruns d’ICL a Sallent. Actualment, ICL està buidant de maquinària la mina de Vilafruns després de patir en poc temps dos accidents mortals per procedir al seu tancament definitiu.

Tot i que, a parer dels sindicats, l’acord “no és l’esperat”, consideren que era millor arribar a un pacte i evitar que finalment fos un jutge qui establís les indemnitzacions. Aquest preacord, expliquen les mateixes fonts, suposa que als treballadors acomiadats se’ls pagarà una indemnització de 23 dies per any treballat –amb un topall de 12 mensualitats–. Es faria un primer pagament d’11.000 euros i, el restant, a 60 dies.

Inicialment l’empresa va anunciar que s’acomiadarien 249 persones, una xifra que ha anat rebaixant a les diverses trobades de la taula de negociació. Finalment, en el preacord s’indica que seran entre 152 i 164 persones. El pacte també estableix que es crearà una borsa de treball amb els empleats acomiadats, de manera que, en el supòsit que l’empresa necessiti fer contractacions, hauria de decantar-se primer per ells.

El preacord ha rebut el vistiplau de tres dels quatre sindicats presents al comitè d’empresa: la Intersindical, UGT i CCOO. Per la seva part, la CGT s’ha oposat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA