Economia

La DO Terra Alta qualifica d'excel·lent la collita del 2009

La comissió rectora del consell regulador de la denominació d'origen (DO) Terra Alta ha atorgat la qualificació d'excel·lent a la collita del 2009. La decisió del consell ha estat unànime i s'ha remarcat que s'ha aconseguit la puntuació més alta des que el 2004 es va reformar el sistema de puntuació de la collita, un sistema que es basa en la puntuació de les partides de vins sotmeses a qualificació durant el primer semestre de l'any posterior a la collita per part del comitè de tast. També es té en compte l'opinió dels responsables de producció dels cellers inscrits mitjançant una enquesta en què puntuen els vins.

Pel que fa a les particularitats de la collita del 2009, el consell regulador de la DO Terra Alta destaca un règim tèrmic més elevat i un estrès hídric més marcat respecte a la collita del 2008 i la mitjana de la dècada. Malgrat això, el desenvolupament vegetatiu de les vinyes va ser l'adequat i la verema va gaudir d'un estat fitosanitari impecable.

Segons el consell regulador, la qualificació d'excel·lent no es concedia des de la collita del 2001 i pronostica una «llarga vida» al Terra Alta 2009.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia