Economia

L’empresa de videojocs sud-coreana Smilegate tria Barcelona com a seu central per créixer a Europa

La companyia obre el seu primer estudi internacional i ja ha contractat 35 treballadors

L’empresa sud-coreana Smilegate ha obert el seu primer estudi internacional de desenvolupament de videojocs a Barcelona, on ja ha contractat 35 treballadors.

El departament d’Empresa i Coneixement assenyala en un comunicat publicat aquest dimecres que la companyia ha triat  la capital catalana com a seu central europea per expandir-se cap al mercat occidental i centrar-se en el disseny de videojocs triple A. Es tracta d’una categoria de de jocs per a consoles i ordinadors que tenen una qualitat gràfica i de guió més elevada, i que acostumen a tenir continuïtat a través de sagues i sovint s’adapten en format de pel·lícules o sèries.

Per instal·lar-se a Catalunya, l’empresa ha rebut el suport de l’agència pública ACCIÓ.
Pel conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, l’arribada d’una “gran empresa” com Smilegate a Barcelona posa en valor els actius que té la ciutat per consolidar-se “com a hub digital reconegut internacionalment i com un pols de talent per a sectors punters com el dels videojocs”.

De la seva banda, el conseller delegat de Smilegate a Barcelona, Yongil Kim, ha apuntat que la creació del nou estudi “suposa un pas endavant per Catalunya a l’hora d’establir-se com a hub tecnològic del sector, perquè fins ara se centrava en el desenvolupament de serveis mòbils o altres productes independents”.

La companyia té previst incrementar la plantilla durant el 2021 i ja ha anunciat que vol traslladar-se a unes oficines més grans.

Fundada l’any 2002 i amb seu a Corea del Sud, Smilegate té una plantilla de 2.500 treballadors a tot el món. Actualment es troba en un procés d’expansió amb oficines als Estats Units, la Xina, el sud-est asiàtic i Europa. L’empresa és coneguda per haver creat el videojoc Crossfire, un simulador de guerra en primera persona amb més de mil milions de jugadors i que ha generat al voltant de 8.900 milions d’euros en vendes. També ha desenvolupat el joc de rol Lost Ark, el joc per a mòbil Epic Seven i està operant un festival global d’eSports global que porta per nom World Cyber Games (WCG).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA