La nutrició a domicili per a la gent gran abraça més comarques
Pepeta Vilaró amplia la distribució geogràfica gràcies a l’aliança amb Casa Tió
Pepeta Vilaró, de Tona, va néixer de la mà de Santi Pons i Jaume Baulenas el 2018. “De fet, l’ideòleg del negoci va ser en Jaume, que ve del món de la restauració”, diu Pons, que després de dedicar-se un quart de segle al sector audiovisual va fer un gir de 150 graus en la seva carrera professional. “Vam veure que hi havia la necessitat de proporcionar un servei de nutrició i alimentació a domicili a la gent gran”, explica. I tot va començar.
Pepeta Vilaró, que deu el seu nom a dos grans cuineres i cuidadores, Pepeta Baucells i Rosa Vilaró, les dues àvies d’en Baulenas, s’ha convertit en tot un referent a la comarca on va néixer. Ara fa el salt a altres comarques de les demarcacions de Girona i Barcelona, gràcies a l’acord amb Casa Tió. Aquesta aliança li permetrà utilitzar els punts freds de l’especialista en carns per a la distribució dels àpats.
Van començar per Tona i Vic i, de mica en mica, es van anar expandint a més de 36 poblacions. “Cobrim tota la comarca d’Osona i hem aconseguit una quota de mercat del 2,5%, amb l’objectiu d’arribar al 5%.” “Amb l’acord amb Casa Tió –assegura Pons– aviat arribarem al Vallès Oriental i Occidental, el Maresme, el Bages, el Berguedà i la Garrotxa.”
Per fer-ho possible, s’estan preparant per començar una ronda de finançament. “La fem amb un fons de capital risc de la comarca, Ona Capital, que si tot va bé entrarà com a soci en el negoci”, diu.
Els usuaris de Pepeta Vilaró són bàsicament persones de més de 75 anys, però també tenen usuaris amb mobilitat reduïda i diversitat funcional, “i empleats d’oficines a qui no agrada cuinar i volen tenir cura de la seva alimentació”, puntualitza Pons.
Dietètica i nutrició.
Pepeta Vilaró, a través de les seves Pepetes realitza la seva pròpia distribució i entrega dels àpats a domicili. Ho fan tres cops per setmana. Però no només porten els àpats, també estableixen una relació personal amb l’usuari. “I ens coordinem amb els cuidadors de l’usuari per poder detectar qualsevol anomalia. Som un recurs addicional”, explica.
Per no haver d’utilitzar el microones o qualsevol estri de cuina per escalfar el menjar, han ideat el regenerador, una bossa de niló amb cremallera que té una resistència de 12 volts i que s’activa una estona abans de consumir el menjar, sense necessitar d’endollar-lo al corrent. “Nosaltres cuinem, envasem en fred i el regenerador l’escalfa poc abans de ser consumit”, explica Pons. Els estris són reutilitzables.