Pimec reclama excloure dels fons europeus les grans empreses amb morositat en el pagament a proveïdors
Cañete assegura que garantir el termini de pagament suposaria una injecció de 100.000 milions d’euros
El president de Pimec, Antoni Cañete, ha denunciat que la morositat de grans empreses fa perillar la supervivència de companyies petites i mitjanes i ha proposat que no se’ls permeti accedir als fons europeus si no estan al corrent de pagament amb els seus proveïdors. En una compareixença aquest dimarts al matí a la comissió d’Indústria del Congrés, Cañete ha defensat que garantir el pagament en el termini màxim que fixa la llei de 60 dies pot implicar una injecció de liquiditat de més de 100.000 milions d’euros “sense risc per a l’Estat i les administracions”, ja que seria “simplement fer que es compleixi la llei”. El president de Pimec ha reclamat amb “urgència” un règim sancionador per combatre els incompliments.
Cañete ha insistit que garantir el pagament en el termini legal és de “sentit comú” i permetria “salvar multitud de llocs de treball i d’empreses”. El president de Pimec ha afirmat que el 81% de grans empreses estan pagant fora de la llei i ha dit que és “intolerable” que es “financin a costa dels proveïdors”.
El president de Pimec ha insistit que les pimes necessiten liquiditat amb “rapidesa” i ha demanat als grups polítics que actuïn de forma “immediata” per pal·liar aquesta situació. Cañete ha dit que les pimes “no es poden endeutar més”, ja que tenen un problema de solvència.
En aquest sentit, Cañete ha demanat la reestructuració de deutes -ha fet menció als préstecs ICO-, ampliar les ajudes directes i recapitalitzar les pimes. Segons el president de Pimec els fons de 3.000 i 1.000 milions d’euros del paquet d’11.000 MEUR no seran suficients. “Si hem d’esperar a les ajudes, ens ofegarem”, ha alertat.
El president de Pimec ha lamentat que les mesures econòmiques de suport al teixit empresarial arriben “tard i malament”. Cañete també ha demanat que es garanteixi l’accés de les pimes als fons europeus i que sigui en forma de subvenció i no de préstec.