Economia

El Gremi de Restauració assegura que l’ampliació de l’horari “arriba tard” però atén el “crit d’auxili” del sector

Pallarols diu que un pas enrere seria “inassolible” i demana eliminar les restriccions d’aforament i horari

El Gremi de Res­tau­ració de Bar­ce­lona ha asse­gu­rat que la reo­ber­tura dels bars i res­tau­rants fins a les onze de la nit “arriba tard”, però atén el “crit d’auxili” del sec­tor davant una situ­ació “agònica”.

El direc­tor de l’enti­tat, Roger Palla­rols, ha afir­mat que la reo­ber­tura dels sopars s’hau­ria d’haver permès a par­tir d’aquest dilluns, 3 de maig, i ha adver­tit que mol­tes empre­ses no es podran bene­fi­ciar de la cor­recció del Govern. Bar­ce­lona ha per­dut un quart dels bars i res­tau­rants, una xifra que s’ele­varà a un terç al final de la crisi. Per aquest motiu, Palla­rols ha asse­gu­rat que un pas enrere “no seria assu­mi­ble” i ha dema­nat eli­mi­nar les res­tric­ci­ons d’afo­ra­ment i horari de cara a les pròximes set­ma­nes.

El Gremi de Res­tau­ració ha asse­gu­rat que la situ­ació econòmica “no per­met” un pas enrere i ha recor­dat que la pandèmia avança en la “direcció ade­quada”, amb un per­cen­tatge cada cop major de per­so­nes vacu­na­des.

De cara a les pròximes set­ma­nes, Palla­rols ha afir­mat que el debat se cen­trarà a recu­pe­rar els per­cen­tat­ges d’afo­ra­ment inte­rior o allar­gar l’horari per recu­pe­rar el fun­ci­o­na­ment habi­tual.

En aquest sen­tit, el Gremi de Res­tau­ració ha adver­tit que estarà atent al “qüesti­o­na­ble” man­te­ni­ment del toc de queda un cop s’acabi l’estat d’alarma. Al marge dels dub­tes sobre el seu encaix cons­ti­tu­ci­o­nal, l’enti­tat ha asse­gu­rat que no s’enten­dria que la res­tricció de mobi­li­tat s’iniciés a mit­ja­nit, una hora després dels bars i res­tau­rants.

El direc­tor de l’enti­tat ha afir­mat que Bar­ce­lona ha per­dut ja un quart dels bars i res­tau­rants i ha vati­ci­nat la pèrdua d’un terç dels locals un cop acabi la crisi econòmica. Palla­rols ha asse­gu­rat que la capi­tal cata­lana estava cri­dada a tenir una crisi més dura, per la dependència de la mobi­li­tat i la impo­sició de “res­tric­ci­ons exces­si­va­ment seve­res”. “La situ­ació de la res­tau­ració és dramàtica. Les defun­ci­ons empre­sa­ri­als són i seran molt impor­tants”, ha lamen­tat.

Les res­tric­ci­ons han impe­dit ser­vir sopars a Cata­lu­nya des del 15 d’octu­bre. Entre el 23 de novem­bre i el 20 de desem­bre l’hora de tan­ca­ment dels bars i res­tau­rants es va fixar a dos quarts de deu de la nit.

En tot cas, el Gremi de Res­tau­ració ha cele­brat la decisió del Govern i ha agraït la “pro­xi­mi­tat i empa­tia” del con­se­ller d’Empresa i Conei­xe­ment, Ramon Tre­mosa. Així mateix, ha valo­rat posi­ti­va­ment el posi­ci­o­na­ment del ple­nari muni­ci­pal d’aquest diven­dres, en favor d’obrir la res­tau­ració i l’oci noc­turn fins al ves­pre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.