El BBVA es planteja incrementar el nombre de recol·locacions per reduir l’impacte de l’ERO
L’última proposta contemplava la reubicació de 467 empleats, que situava el nombre de sortides en 3.331
El BBVA es planteja incrementar el nombre de recol·locacions dins el mateix grup per reduir l’impacte de l’ERO a l’Estat.
En la reunió celebrada aquest dimecres, l’entitat ha traslladat als sindicats la seva voluntat d’analitzar la situació i incrementar la plantilla del CSE, el departament de control remot del grup, tot i que no ha especificat xifres.
L’última proposta del banc –traslladada als sindicats en la reunió del dimarts passat– contemplava la reubicació de 467 empleats, situant en 3.331 el nombre de sortides arran de l’expedient. Els representants dels treballadors valoren positivament el gest, però lamenten que l’entitat no hagi mogut fitxa en relació amb les condicions econòmiques dels acomiadaments.
Per tal que més gent s’incorpori al CSE –si el BBVA finalment decideix incrementar al nombre de recol·locacions–, els sindicats han exigit una millora de les condicions al departament. En aquest sentit, han acordat amb la direcció treballar un màxim de 120 tardes a l’any –abans 130–, eliminar l’obligatorietat de treballar en festius i permetre el teletreball durant les tardes del mes de juliol. Per altra banda, en cas que el nombre de places no es cobreixi de forma voluntària, la resta d’incorporacions es faran a través d’adscripcions forçoses.
En qualsevol cas, el percentatge d’empleats que treballin en remot no podrà superar el 30% del total de la plantilla. Fins ara, aquest percentatge era del 25%, però el BBVA volia eliminar-lo. Els sindicats, en canvi, volien mantenir-lo, per així evitar que el banc “desaparegui del carrer”. Després de la reunió d’aquest dijous, l’entitat ha acordat mantenir un límit, però aquest puja fins al 30%.
Tot i que els sindicats “valoren el gest” del BBVA per incrementar el nombre de recol·locacions, lamenten que no hi hagi moviments pel que fa a les indemnitzacions. “Considerem que la proposta continua a anys llum del que pot ser una base de negociació”, assenyalen des de Comissions Obreres (CCOO).
Per rebre la indemnització, cal que els empleats tinguin una antiguitat d’almenys 15 anys a l’entitat. En el cas dels treballadors entre 58 i 62 anys, el BBVA planteja una indemnització del 70% del salari brut anual fins als 63 anys i el manteniment del conveni especial fins als 63 anys, amb una revaloració de l’1%. També se’ls deduirà la prestació o el subsidi de desocupació.
Pel personal d’entre 56 i 57 anys, la indemnització puja fins a quatre vegades el 65% de la retribució bruta anual, i s’inclou el conveni especial fins als 61 anys, amb una revaloració de l’1%. Pel col·lectiu d’entre 52 i 55 anys, la compensació també és de quatre vegades el 65% del salari anual, a més del conveni especial amb la corresponent revaloració. Addicionalment, els empleats rebran una prima de voluntarietat de 2.000 euros per trienni. Dins aquest darrer grup d’edat, la indemnització màxima serà de 250.000 euros.
Pels majors de 63 anys, la compensació és de 20 dies per any treballat, amb un màxim de 12 mensualitats. Finalment, per la resta de persones, la proposta del BBVA contempla una indemnització de 30 dies per any treballat, amb un màxim de 20 mensualitats, i una prima de voluntarietat de 2.000 euros per trienni.