Economia

El Banc Sabadell redueix l’impacte de l’ERO a 1.605 treballadors i millora les indemnitzacions

L’empresa proposa sortides voluntàries de majors de 63 anys i 25 excedències voluntàries remunerades

Els sindicats consideren que els avenços són “deplorables” i insten a la plantilla a secundar la pròxima vaga

El Banc Sabadell ha tornat a reduir l’impacte de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) i ha proposat una sèrie de millores en les indemnitzacions.

En la reunió entre direcció i sindicats d’aquest dijous, l’entitat ha plantejat rebaixar fins a 1.605 el nombre d’acomiadaments –la darrera proposta contemplava 1.730 sortides- i incrementar les compensacions d’alguns col·lectius.

En la seva nova proposta l’empresa apunta que la rebaixa del nombre d’afectats per l’ERO es pot aconseguir a través de sortides voluntàries de majors de 63 anys i oferint 25 excedències voluntàries remunerades.

Pel que fa a les condicions econòmiques de sortida, la direcció del banc accepta incrementar la indemnització al col·lectiu d’entre 56 i 62 anys. La nova proposta contempla un pagament equivalent al 60% del salari anual fins als 63 anys, amb un topall d’entre 270.000 i 280.000 euros.

Per als majors de 63 anys –fins ara no se’ls tenia en compte per l’ERO-, la indemnització equival al 50% del seu salari anual. Els menors de 50 anys rebran una indemnització de 33 dies per any treballat amb un màxim de 24 mensualitats i una prima addicional de 2.000 euros per trienni. Per ara, i de forma contrària al que desitgen els sindicats, l’entitat manté la proposta de no incloure a l’ERO els treballadors d’entre 50 i 54 anys.

En cas que no es cobrís l’excedent, el Sabadell contempla acomiadaments de grups de 25 persones de 55 anys només en aquells territoris on fos necessari. En aquest cas, la indemnització seria del 60% del sou anual fins als 62 anys. Si finalment la demanda no fos suficient, l’entitat acceptaria sortides de treballadors d’entre 50 i 54 anys, els quals rebrien una compensació de 33 dies per any treballat.

Comissions Obreres (CCOO) considera que la xifra d’acomiadaments continua sent massa elevada i demana que, com a màxim, l’expedient afecti 1.300 persones. Des del sindicat veuen els avenços “tímids i deplorables” i segueixen defensant que les propostes són “inacceptables” perquè no s’eliminen els acomiadaments forçosos. En aquest sentit, insten la plantilla a repetir les accions del dimecres passat i secundar la vaga que se celebrarà aquest divendres.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia