Economia

Ajuts per al sector de l’oli que s’internacionalitzi

El govern destinarà 1 milió d’euros en ajudes per a la internacionalització del sector de l’oli, amb un màxim de 10.000 euros per beneficiari. La idea és que, amb aquests recursos, cooperatives i petites i mitjanes empreses puguin cobrir fins a un 80% dels costos que tenen en aquest àmbit, ja sigui en assistència a fires o altres accions de promoció del producte. Així ho va anunciar ahir a Arbeca el president de la Generalitat, Pere Aragonès, on es va reunir amb productors de la DOP Les Garrigues. L’objectiu és incrementar el volum d’oli envasat que actualment es ven a l’estranger, ja que segons Aragonès hi ha “molt marge de creixement” perquè només un 3% del que s’exporta es fa com a producte gurmet.

El sector de l’oli inclou 347 empreses que facturen 863 milions d’euros però, al parer del president, “malgrat l’excel·lent qualitat del producte”, només una petita part s’exporta envasat. Per això va insistir que cal anar “creant un relat al voltant del producte que el doti del reconeixement que li pertoca i situant-lo estratègicament”. El president pensa que la internacionalització és essencial, i hi va afegir: “Guanyarem si ens enfoquem més cap al valor i no tant en el volum.” Així, va fer explícit el compromís de seguir dedicant esforços per preservar les DO i els productors, acompanyant el sector en la internacionalització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia