Economia

Real Deal Milk desenvolupa un producte que substitueix la llet de vaca

La companyia del Parc Científic de Barcelona ha generat una tecnologia que es basa en la inserció de partícules d’ADN de la vaca a cèl·lules de llevat

La companyia Real Deal Milk ha desenvolupat un producte substituiu de la llet, el formatge i el iogurt basat en la inserció de partícules d’ADN de la vaca en cèl·lules de llevat que tot seguit seran cultivades en tancs de fermentació, on produiran les seves pròpies proteïnes.

El procés utilitzat per la startup és molt similar a la fermentació que s’ha portat a terme al llarg dels anys dins el sector alimentari en productes com el pa o la cervesa. Real Deal Milk, a través d’aquesta tecnologia basada en la fermentació de precisió, preveu vendre als supermercats abans d’aquí a cinc anys productes anàlegs, en propietats biològiques, gust i textura, a la llet, formatge i iogurt procedents de la vaca. Segons el CEO i fundador de RDM, Zoltan Toth-Czifra, el procés consisteix en “agafar l’ADN de les vaques i identificar les parts que expulsen caseïna i sèrum, que són els dos grans grups de proteïnes que té la seva llet”. Una vegada separats de la resta de components “s’introdueixen en el llevat i, a través del seu cultiu en tancs de fermentació, se’ls ensenya a créixer i produir les seves pròpies proteïnes, per després recollir-les i purificar-les”, explica. Posteriorment s’incorporen la resta d’elements que componen la llet de vaca com els greixos, el sucre, les vitamines i els minerals.

Segons el fundador de la startup, “hem d’apropar-nos als hàbits i gustos de la gent, volem oferir una opció que no comporti canvis en l’estil de vida dels consumidors però que sigui millor per al planeta”. En aquest sentit, explica, “estem en la fase d’R+D per millorar el rendiment del procés de fermentació, escalar-lo i poder-lo industrialitzar”.

Real Deal Milk ha estat beneficiària de l’ajut Startup Capital d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball. La startup ha rebut 75.000 euros per a l’impuls de la seva tecnologia en la fase inicial. De fet, l’empresa emergent acaba d’obrir una ronda de finançament de 2 milions d’euros que anirà destinada a impulsar l’activitat d’R+D i ampliar el laboratori, ubicat al Parc Científic de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.