Economia

PROMOCIÓ

L’Escala impulsa un projecte per posar en valor el sector pesquer i el consum de peix blau

La Confraria de Pescadors de l’Escala i l’Ajuntament de l’Escala inicien aquest maig el projecte “Viu en Blau”

S’ha fet la presentació avui a la tarda a l’Alfolí de la Sal

Aquest dimecres, a l’Alfolí de la Sal, s’ha fet la presentació al públic de la iniciativa, que inclou un tastet de peix blau. La primera acció de la programació prevista serà una campanya gastronòmica al voltant del peix blau, del 27 al 2 de juny, que neix amb la voluntat de continuïtat de forma anual. Com a tret de sortida de la campanya, s’ha previst una gran sardinada popular, el 28 de maig i, mentre duri la campanya, diversos restaurants locals oferiran plats en què el peix blau serà protagonista.

També s’han previst altres accions durant aquest any, com per exemple: una trobada per potenciar les sinergies entre els diferents actors econòmics de l’Escala, al Centre d’Interpretació del Peix Maram; unes visites a la subhasta del peix, amb esmorzar de peix blau, o unes activitats lúdiques gastronòmiques amb el peix blau com a protagonista, els divendres de juliol i agost, al Maram.

També estan previstes visites culturals als mesures locals (Maram, Alfolí de la Sal, Museu de l’Anxova i de la Sal, casa de pescadors Can Cinto Xuà). Es crearà la maleta pedagògica, que viatjarà a les escoles de l’entorn per explicar-los temes relacionats amb els pescadors i el peix blau i i crearan també packs de turisme sostenible “Blue Experience”

“Aprofitem el potencial increïble que trobem a l’Escala (paisatge, pesca, tradició, gastronomia, salaó, cultura, patrimoni, turisme...) i treballem tots junts per fer de l’Escala un poble millor i de Viu en Blau un gran projecte que perduri en el temps i es converteixi en un nou motor impulsor de progrés i promoció del municipi”, remarca la regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Comerç, Marta Rodeja, la qual posa també en valor la importància del sector pesquer i, en especial, de la flota del peix blau i d’un dels productes gastronòmics estrella del municipi, com és l’anxova de l’Escala.

En la mateixa línia, el patró major de la Confraria de Pescadors, Josep Lluís Sureda, destaca que “aquest és un projecte de municipi, que vol promoure el consum del peix blau, posar en valor l’ofici dels pescadors de l’Escala i crear una xarxa de col·laboració entre diferents actors econòmics locals, teixint sinergies entre ells per tal d’impulsar el creixement econòmic del municipi, des de la perspectiva de la sostenibilitat, l’economia blava i la col·laboració entre sectors”.

El primer tinent d’alcalde i regidor de Medi Ambient, Josep Bofill, ha destacat “que aquest és un projecte global, de municipi, i que ha d’anar cada cop més enllà, perquè la pesca és un patrimoni històric local i és important acostar-lo a la gent”.

Viu en Blau és un projecte de la Confraria de Pescadors i l’Ajuntament de l’Escala, gestionat a través de les empreses Coach Gastronòmic i Tretze Cultura, amb la col·laboració del Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava, la Generalitat de Catalunya i el Fons Europeu Marítim i de la Pesca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.