Economia

Colau sobre la limitació de creuers al port: “Posar un topall de tres al dia, com a les Balears, seria un referent”

L’alcadessa envia cartes al president del govern, el del Port i la ministra de Treball demanant una taula de treball

L’alcadessa de Barcelona, Ada Colau, ha parlat aquest dimarts sobre la limitació de creuers al port, reiterant la necessitat de “posar un límit”. En una entrevista al ‘Matí de Catalunya Ràdio’, Colau s’ha referit directament al topall de tres creuers al dia que s’ha posat a les Illes Balears. “Podria ser un referent”, ha afirmat. En aquest sentit, la batlle ha explicat que aquest dimarts mateix ha enviat tres cartes formals al president del Govern, Pere Aragonès, el president del Port de Barcelona, Damià Calvet, i la ministra de Transports del govern espanyol, Raquel Sánchez, demanant una taula de treball per tractar el tema. En aquestes cartes insisteix en la necessitat de tenir un debat “serè” partint de “dades objectives”.

Resposta de Foment del Treball

La patronal Foment del Treball ha qualificat aquest dimarts “d’ocurrència” la proposta llançada per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, de limitar l’arribada de creuers a la capital catalana per reduir-ne l’impacte ambiental sobre els veïns. En un manifest de la seva comissió de turisme, l’entitat demana acabar amb els debats “poc profunds” i els “mantres” en referència a l’arribada de vaixells turístics. Així mateix, assegura que les navilieres i el port ja treballen per retallar la contaminació i, en uns anys, arribar a ser neutres en carboni amb l’ús de combustibles nets i bateries elèctriques.

Segons afirma la patronal, les “receptes” que proposa l’actual govern municipal aposten pel “decreixement”, una teoria econòmica que, al seu parer, “ataca frontalment l’estat del benestar i la distribució de la riquesa”.

Foment respon així a unes declaracions de Colau, que el divendres va dir que suggerirà a la Generalitat i a l’Estat limitar el nombre de creuers a Barcelona. Segons va ressaltar, el model actual “no és sostenible” i cal fer “més passos” en un context d’emergència climàtica i tenint en compte l’impacte dels visitants a la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia