Economia

unió europea

Brussel·les aprova la proposta ibèrica per a limitar el preu del gas

La mesura estarà vigent fins al 31 de desembre del 2023 amb un cost de 8.400 milions d’euros (6.300 dels quals per a Espanya i 2.100 per a Portugal)

La Comissió Europea ha aprovat definitivament aquest dimecres l’anomenada “excepció ibèrica” que permetrà a Espanya i Portugal limitar el preu del gas en el mercat majorista de l’electricitat durant un període de dotze mesos per a abaratir la factura de llars i empreses.

En un comunicat, l’executiu comunitari estima que la mesura, que estarà vigent fins al 31 de desembre de 2023, tindrà un cost total de 8.400 milions d’euros, dels quals 6.300 milions correspondran a Espanya i 2.100 milions, a Portugal.

D’aquesta manera, Brussel·les dona el seu vistiplau al mecanisme deu setmanes i mitja després que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el primer ministre de Portugal, António Costa, aconseguissin en una cimera que la resta de líders reconegués les particularitats de la península Ibèrica per a fer front a l’escalada de preus energètics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia